Schermdijk Delfzijl heeft een nieuwe beschermlaag

7 nov 2017Nieuws

De renovatie van de Schermdijk in Delfzijl is afgerond. Over een lengte van 3,5 kilometer heeft de dijk een nieuwe steenbekleding over de bestaande asfaltlaag gekregen. Zo is de dijk beschermd tegen erosie door getijden en golfslag.

De werkzaamheden begonnen in april en zijn nu 'nagenoeg klaar', meldt Groningen Seaports. De klus kostte ruim zes miljoen euro.

 

Vijftig jaar oud

De Schermdijk, waar tegenwoordig windmolens van Eneco op staan, werd ongeveer vijftig jaar geleden aangelegd. De dijk schermt het Zeekanaal en de havenmondig af van de Waddenzee. Het is voor het eerst dat de dijk grondig is gerenoveerd.

 

Bron: RTVNoord.nl

 

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer