Sealane Coldstorage BV investeert in nieuw vrieshuis en kade in Eemshaven

6 nov 2017Nieuws

De aanbieder van logistiek van geconditioneerd product Sealane Coldstorage BV breidt haar activiteiten in de Eemshaven uit. Er komt een nieuw vrieshuis met een opslagcapaciteit ca 8.000 ton en de bestaande havenkade wordt met 100 meter verlengd om aan de toenemende vrachtafhandeling te kunnen voldoen. Met deze nieuwbouw is een investering van 6,5 miljoen euro gemoeid. De bouwactiviteiten starten in november. De verwachting is dat in juli 2018 de nieuwe faciliteiten gereed zijn. Een en ander is mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Flinke groei Sealane is dankzij een intensieve acquisitie in de afgelopen jaren flink gegroeid in met name de opslag van bevroren vis. Voornamelijk de Scandinavische landen, maar ook Japan, Rusland en Noord-Duitsland zijn goede markten. In de afgelopen jaren waren er naast de opslag in de Eemshaven elders vrieshuizen gehuurd. “Je gaat natuurlijk niet direct over tot een investering in nieuwbouw, maar uiteindelijk blijkt bij ongewijzigde marktontwikkelingen nieuwbouw het meest efficiënt en goedkoper. We hebben er ook bewust voor gekozen om in Eemshaven uit te breiden en niet elders. “Hiermee verstevigen we de bestaande activiteiten en garanderen we bestaande en toekomstige werkgelegenheid”, aldus Vels.

Werkgelegenheid Sealane heeft momenteel 25 mensen in dienst. De verwachting is dat de investering minstens zeven directe arbeidsplaatsen oplevert. Verder verlengt Sealane haar kade van de terminal aan de Emmahaven met ruim 100 meter inclusief een nieuwe roll on roll off faciliteit. “Zo kunnen we zowel in de Emmahaven, als in de Julianahaven waar ca. 135 meter kade voorhanden is, onze klanten optimaal bedienen”.

Sealane bedient een wekelijkse lijndienst vanuit de Eemshaven naar Noorwegen. Sinds de afgelopen zomer heeft de IJslandse rederij Samskip de Noorse rederij NorLines overgenomen welke de lijndienst onderhoudt. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit de lijndienst beter zal doen ontwikkelen voor bevroren vis en droge projectlading, zowel voor noord- als zuidwaartse stromen”, benadrukt Vels.

Met de komende investeringen in het verschiet heeft Sealane het volste vertrouwen in de toekomst. We zijn klaar voor de toekomst met dit hypermoderne en energie-efficiënte vrieshuis, dat volgens de laatste milieueisen wordt gebouwd en voorzien zal worden van zonnepanelen, maximale isolatiewaarde, en de nieuwste eisen aan koel- en vriestechniek”.

Sealane is al sinds de jaren zeventig in de Eemshaven gevestigd en houdt zich daar bezig met de opslag en overslag van verschillende soorten lading die over zee of land worden aan- en afgevoerd. Hierbij gaat het vooral om voedingsmiddelen, die in vrieshuizen worden opgeslagen. Daarnaast heeft het bedrijf in de afgelopen jaren zich ook toegespitst op de wind offshore-markt, staalindustrie en diverse andere havenlogistieke diensten.

 

Bron: Groningen Seaports

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer