Sealane groeit door miljoenen van provincie

16 nov 2016Nieuws

Sealane, een van de allereerste bedrijven die zich in de Eemshaven vestigden, breidt de opslagcapaciteit flink uit.

Sealane is gespecialiseerd in de op- en overslag van lading in diepgevroren toestand. Er komt een nieuw vrieshuis met twee vriescellen. Nu kunnen 15.000 pallets met goederen zoals vis worden opgeslagen. Met de nieuwe cellen komen daar nog eens 6000 pallets bij.

Ook de laad- en loskade wordt aangepakt. Die wordt compleet vernieuwd en nu ook geschikt gemaakt voor het afmeren van schepen die op LNG varen. LNG, Liquefied Natural Gas, is vloeibaar gemaakt aardgas. Voor de afhandeling van die schepen zijn speciale voorzieningen nodig.

Subsidie van twee miljoen
De plannen kosten 6,3 miljoen euro. Sealane hoeft dat bedrag niet helemaal zelf op te hoesten. De provincie regelt een subsidie van bijna twee miljoen euro. Dat geld komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

De RIG wordt gevuld door het ministerie van Economische Zaken en de Economic Board Groningen. Die laatste organisatie is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied te versterken.

Zeven banen erbij
Met de subsidie is Sealane ook in staat om een ‘roll-on-roll-off’ faciliteit te bouwen. Met dat systeem kunnen de diepgevroren goederen in en uit een schip worden getransporteerd. Het is in staat verschillende goederenstromen tegelijk te verwerken, wat veel tijd bespaart.

Met de uitbreidings- en vernieuwingsplannen is ook nieuwe werkgelegenheid gemoeid. Er komen bij Sealane zeven banen bij.

 

bron: RTVNoord.nl

sealane

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer