Sealane groeit door miljoenen van provincie

16 nov 2016Nieuws

Sealane, een van de allereerste bedrijven die zich in de Eemshaven vestigden, breidt de opslagcapaciteit flink uit.

Sealane is gespecialiseerd in de op- en overslag van lading in diepgevroren toestand. Er komt een nieuw vrieshuis met twee vriescellen. Nu kunnen 15.000 pallets met goederen zoals vis worden opgeslagen. Met de nieuwe cellen komen daar nog eens 6000 pallets bij.

Ook de laad- en loskade wordt aangepakt. Die wordt compleet vernieuwd en nu ook geschikt gemaakt voor het afmeren van schepen die op LNG varen. LNG, Liquefied Natural Gas, is vloeibaar gemaakt aardgas. Voor de afhandeling van die schepen zijn speciale voorzieningen nodig.

Subsidie van twee miljoen
De plannen kosten 6,3 miljoen euro. Sealane hoeft dat bedrag niet helemaal zelf op te hoesten. De provincie regelt een subsidie van bijna twee miljoen euro. Dat geld komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

De RIG wordt gevuld door het ministerie van Economische Zaken en de Economic Board Groningen. Die laatste organisatie is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied te versterken.

Zeven banen erbij
Met de subsidie is Sealane ook in staat om een ‘roll-on-roll-off’ faciliteit te bouwen. Met dat systeem kunnen de diepgevroren goederen in en uit een schip worden getransporteerd. Het is in staat verschillende goederenstromen tegelijk te verwerken, wat veel tijd bespaart.

Met de uitbreidings- en vernieuwingsplannen is ook nieuwe werkgelegenheid gemoeid. Er komen bij Sealane zeven banen bij.

 

bron: RTVNoord.nl

sealane

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer