Shell laat oog vallen op windenergie

22 mrt 2016Nieuws

In een consortium met Van Oord, Eneco en Vestas wil Shell gaan bieden op de aanbesteding van offshore windparken voor de Nederlandse kust. Voor de oliemaatschappij is dat een opvallende koerswijziging.

Sinds een aantal jaar pleegt Shell immers geen investeringen in alternatieve energie meer te doen. Het jaarverslag van 2015 kondigde de wijziging al aan, aangezien daarin de algemene intentie werd uitgesproken in grootschalige zonne- en windenergie te gaan investeren. Het Financieele Dagblad bericht over de plannen van Shell. Een bod op het offshore windpark bij Borssele zou in de maak zijn. De krant zegt over goed ingevoerde bronnen te beschikken, maar Shell zelf geeft geen commentaar. Een woordvoerder van Van Oord laat weten dat het naar ‘alle grote offshore projecten in Noordwest-Europa kijkt, en dus ook naar Borssele’.

Bron: windenergie-magazine.nl

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer