Shell laat oog vallen op windenergie

22 mrt 2016Nieuws

In een consortium met Van Oord, Eneco en Vestas wil Shell gaan bieden op de aanbesteding van offshore windparken voor de Nederlandse kust. Voor de oliemaatschappij is dat een opvallende koerswijziging.

Sinds een aantal jaar pleegt Shell immers geen investeringen in alternatieve energie meer te doen. Het jaarverslag van 2015 kondigde de wijziging al aan, aangezien daarin de algemene intentie werd uitgesproken in grootschalige zonne- en windenergie te gaan investeren. Het Financieele Dagblad bericht over de plannen van Shell. Een bod op het offshore windpark bij Borssele zou in de maak zijn. De krant zegt over goed ingevoerde bronnen te beschikken, maar Shell zelf geeft geen commentaar. Een woordvoerder van Van Oord laat weten dat het naar ‘alle grote offshore projecten in Noordwest-Europa kijkt, en dus ook naar Borssele’.

Bron: windenergie-magazine.nl

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer