Sluit GDF Suez elektriciteitscentrale in Eemshaven?

25 okt 2015Nieuws

 EEMSHAVEN – Energiebedrijf GDF Suez gaat een of meer gasgestookte elektriciteitscentrales in Nederland sluiten. GDF Suez heeft centrales in de Eemshaven, Bergum, Zwolle en Lelystad.
Een besluit daarover wordt op korte termijn genomen, zegt een woordvoerder van het energiebedrijf in Het Financieele Dagblad.

Amper rendabel
De gascentrales verdienen volgens de woordvoerder amper de vaste kosten terug. 'We zijn op dit moment bezig om te kijken welke centrales we gaan sluiten. De oudste, minst efficiënte centrales komen waarschijnlijk het eerst in aanmerking, maar we kijken ook naar de modernere centrales', aldus de woordvoerder.

De Eemscentrale van GDF Suez is sinds 1996 in bedrijf. Het is een van de drie elektriciteitscentrales in de Eemshaven. De afgelopen jaren bouwden ook NUON (gas) en Essent/RWE (kolen) centrales in de Eemshaven.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer