S&S Systems gaat internationaal met ProMISe

3 feb 2020Nieuws

Na een uiterst succesvolle implementatie van onze continu verbetertool ProMISe bij Pyroll in Winschoten is het hoofdkantoor overtuigd geraakt van de kracht van ProMISe en komt er dit jaar een uitrol bij alle sheet converters van Pyroll Converting Group.

Continu Verbeteren als werkmethode

Circa drie jaar geleden is S&S Systems bij karton sheet converter Pyroll in Winschoten begonnen met procesoptimalisatie door middel van Continu Verbeteren met onze tool ProMISe. In combinatie met systeemintegratie werden alle verstoringen in het productieproces handmatig alsook automatisch geregistreerd. Door het verzamelen van data werd op den duur duidelijk waar de meeste downtime zat en wat daarvan de oorzaak was, om deze vervolgens blijvend weg te nemen. Door het personeel te stimuleren om dagelijks alle verstoringen zo goed mogelijk te registreren en met verbetervoorstellen te komen werd er een verbetercultuur gecreëerd met uiteindelijk een enorme efficiëntieslag en kostenbesparing als gevolg.

Internationale uitrol

Het sturen op data en Continu Verbeteren als werkmethode zijn in Winschoten zo succesvol gebleken, dat men op het hoofdkantoor van Pyroll in Finland heeft besloten ProMISe in alle sheet converter-fabrieken in te gaan zetten; in Finland, Duitsland en Polen. Systeemintegratie met alle machines zal plaatsvinden voor automatische registraties van verstoringen. De planning is om deze zomer operationeel te gaan.

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer