Staalfabrikant Van Merksteijn stelt bouw fabriek een jaar uit

28 aug 2019Nieuws

De bouw van een fabriek van staalfabrikant Van Merksteijn in de Eemshaven is met tenminste een jaar uitgesteld.

De fabriek zou zo'n driehonderd miljoen euro kosten en zou werk bieden aan ongeveer driehonderd man.

Arno Westerhof, van Van Merksteijn, over de obstakels die ten grondslag liggen aan het uitstellen van de bouw: 'Daar kunnen we iets over zeggen, maar we hebben besloten dat niet te doen.'

Met de bouw van de fabriek zou al begonnen zijn, maar in mei bepaalde de Raad van State dat de manier waarop in Nederland vergunningen worden verleend aan bedrijven die stikstof uitstoten niet door de beugel kan.

Door die uitspraak kregen bedrijven zoals Van Merksteijn te maken met beperkingen.

Werkzaamheden

Het bedrijf vervoert staal over het Eemskanaal naar de Eemshaven. Bij Appingedam liggen boten regelmatig in de file ten hoogte van de N33. Een door Groningen Seaports geopperd aquaduct zou de doorstroming beter moeten maken.

Ook het aantal 'staalboten' per uur zou daarmee vergroot worden. In de Eemshaven wordt staaldraad gemaakt van de schoot. Dat staaldraad gaat vervolgens richting Almelo, de thuishaven van Van Merksteijn.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer