Streep door werknemershotel voor 1200 bouwvakkers in de Eemshaven (want ze komen niet)

5 dec 2019Nieuws

Een werknemershotel voor 1200 bouwvakkers in de Eemshaven is van de baan. Er komen veel minder medewerkers dan verwacht.

Dit voorjaar leken de bouwactiviteiten in de Eemshaven hosanna. Google zou haar datacentrum met twee hallen uitbreiden en draadstaalproducent Van Merksteijn uit Almelo wilde er een nieuwe fabriek bouwen. De Meyer Werf uit Papenburg zou er haar cruiseschepen afbouwen en ook in het havengebied van Delfzijl zouden nieuwe bedrijven komen en andere uitbreiden. Op het hoogtepunt van de bouw in 2020 zouden er 3200 werknemers rond lopen.

Werknemershotel voor 1200 bouwvakkers

Tweeduizend mensen konden terecht bij hotels, pensions en andere bestaande huisvesting in de regio maar voor zo’n 1200 medewerkers zou extra huisvesting moeten komen. Gemeente Het Hogeland en de bedrijven wilden ze centraal huisvesten. Het Hogeland ging daarom op zoek naar een locatie voor een tijdelijk werknemershotel. Ze wilde het laten bouwen en exploiteren door marktpartijen.

Maar Van Merksteijn ziet voorlopig af van de bouw van een nieuwe fabriek. De wereldmarkt is veranderd en ze heeft te maken met de stikstofregels. Ook Google heeft voor de bouw van haar hallen minder werknemers nodig.

Urgentie is weg

Daardoor is er geen tijdelijk werknemershotel meer nodig, aldus de gemeente in een schrijven aan de gemeenteraad. ,,De noodzaak en urgentie van centrale huisvesting voor tijdelijke werknemers is sterk afgenomen. Wij verwachten niet dat hier op korte termijn verandering in zal komen.’’

Mochten er toch weer grootschalige nieuwbouwplannen in de Eemshaven komen, dan wordt er opnieuw naar gekeken.

Bron en Foto (Google bouwt nieuwe hallen in de Eemshaven.): Noorderkrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer