Subsidie voor opslaggebouw gevaarlijke stoffen Farmsum

26 jan 2016Nieuws

Het bedrijf J. Wildeman Storage en Logistics krijgt een subsidie van ruim 321.000 euro voor de bouw van een opslagcentrum voor chemische stoffen op het Chemiepark Delfzijl in Farmsum. De subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Met deze subsidie stellen de provincie Groningen en het Rijk 10 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe bedrijven en ondernemers met uitbreidingsplannen in de Eemsdeltaregio en op de Zernike Campus in Groningen. Het opslagcentrum moet 13 nieuwe banen opleveren.

Wildeman Storage en Logistics houdt zich bezig met de opslag, het verpakken en de distributie van chemische stoffen. De subsidie gaat naar de bouw van een opslagcentrum, waar gevaarlijke stoffen op een veilige manier worden opgeslagen.  Omliggende bedrijven profiteren van het nieuwe opslaggebouw bij de opslag en het transport van gevaarlijke stoffen. Ook maakt het nieuwe bedrijf het aantrekkelijk voor bedrijven die zich bezighouden met gevaarlijke stoffen  om zich in de omgeving te vestigen.

Meer banen
De Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Groningen, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Ruimtelijke Economisch Programma en Economic Board Groningen. De RIG is ingesteld op basis van de adviezen van de commissie Willems, die de mogelijkheden bekijkt voor samenwerking van nieuwe bedrijven en midden- en kleinbedrijven met de chemische industrie en andere sectoren in Groningen. De RIG 2014 moet de komst van nieuwe bedrijven of uitbreidingsprojecten in de regio Eemsdelta en op de Zernike Campus stimuleren. Hiermee wordt de economische structuur versterkt en worden er banen gecreëerd in de provincie.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer