TenneT en Enexis bouwen nieuwe stations in Eemshaven voor transport windenergie

31 jan 2019Nieuws

TenneT en Enexis starten met de bouw van een twee elektriciteitsstations in de Eemshaven. Bedoeld voor transport van windenergie.

Het elektriciteitsnet in de Eemshaven wordt versterkt. Naast de bouw van het nieuwe 110 kV-hoogspanningsstation komt er een station van Enexis Netbeheer, de regionale netwerkbeheerder. De opgewekte ‘duurzame’ stroom komt daar binnen en wordt doorgezet naar het TenneT-station.

Robbenplaat

Het nieuwe TenneT-station wordt met een zeven kilometer lange ondergrondse kabelverbinding verbonden met het bestaande 220 kV-station Eemshaven-Robbenplaat, voor de aansluiting op het landelijke elektriciteitsnet. Dat station wordt uitgebreid met twee transformatoren.

De uitbreiding is noodzakelijk voor transport van duurzame stroom op en rond de Eemshaven. De komende jaren komen er steeds meer windmolens in het gebied, waarmee de behoefte aan capaciteit sterk toeneemt.

Nienke Homan

 

Gronings gedeputeerde Nienke Homan geeft volgende week vrijdag het startsein voor de bouw. Zij zal het eerste stuk vloer storten, samen met vertegenwoordigers van TenneT, Enexis Netbeheer en aannemer Omexom.

 

bron: Dvhn 

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer