TenneT en Enexis bouwen nieuwe stations in Eemshaven voor transport windenergie

31 jan 2019Nieuws

TenneT en Enexis starten met de bouw van een twee elektriciteitsstations in de Eemshaven. Bedoeld voor transport van windenergie.

Het elektriciteitsnet in de Eemshaven wordt versterkt. Naast de bouw van het nieuwe 110 kV-hoogspanningsstation komt er een station van Enexis Netbeheer, de regionale netwerkbeheerder. De opgewekte ‘duurzame’ stroom komt daar binnen en wordt doorgezet naar het TenneT-station.

Robbenplaat

Het nieuwe TenneT-station wordt met een zeven kilometer lange ondergrondse kabelverbinding verbonden met het bestaande 220 kV-station Eemshaven-Robbenplaat, voor de aansluiting op het landelijke elektriciteitsnet. Dat station wordt uitgebreid met twee transformatoren.

De uitbreiding is noodzakelijk voor transport van duurzame stroom op en rond de Eemshaven. De komende jaren komen er steeds meer windmolens in het gebied, waarmee de behoefte aan capaciteit sterk toeneemt.

Nienke Homan

 

Gronings gedeputeerde Nienke Homan geeft volgende week vrijdag het startsein voor de bouw. Zij zal het eerste stuk vloer storten, samen met vertegenwoordigers van TenneT, Enexis Netbeheer en aannemer Omexom.

 

bron: Dvhn 

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer