TenneT en Enexis bouwen nieuwe stations in Eemshaven voor transport windenergie

31 jan 2019Nieuws

TenneT en Enexis starten met de bouw van een twee elektriciteitsstations in de Eemshaven. Bedoeld voor transport van windenergie.

Het elektriciteitsnet in de Eemshaven wordt versterkt. Naast de bouw van het nieuwe 110 kV-hoogspanningsstation komt er een station van Enexis Netbeheer, de regionale netwerkbeheerder. De opgewekte ‘duurzame’ stroom komt daar binnen en wordt doorgezet naar het TenneT-station.

Robbenplaat

Het nieuwe TenneT-station wordt met een zeven kilometer lange ondergrondse kabelverbinding verbonden met het bestaande 220 kV-station Eemshaven-Robbenplaat, voor de aansluiting op het landelijke elektriciteitsnet. Dat station wordt uitgebreid met twee transformatoren.

De uitbreiding is noodzakelijk voor transport van duurzame stroom op en rond de Eemshaven. De komende jaren komen er steeds meer windmolens in het gebied, waarmee de behoefte aan capaciteit sterk toeneemt.

Nienke Homan

 

Gronings gedeputeerde Nienke Homan geeft volgende week vrijdag het startsein voor de bouw. Zij zal het eerste stuk vloer storten, samen met vertegenwoordigers van TenneT, Enexis Netbeheer en aannemer Omexom.

 

bron: Dvhn 

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer