TenneT en Enexis bouwen nieuwe stations in Eemshaven voor transport windenergie

31 jan 2019Nieuws

TenneT en Enexis starten met de bouw van een twee elektriciteitsstations in de Eemshaven. Bedoeld voor transport van windenergie.

Het elektriciteitsnet in de Eemshaven wordt versterkt. Naast de bouw van het nieuwe 110 kV-hoogspanningsstation komt er een station van Enexis Netbeheer, de regionale netwerkbeheerder. De opgewekte ‘duurzame’ stroom komt daar binnen en wordt doorgezet naar het TenneT-station.

Robbenplaat

Het nieuwe TenneT-station wordt met een zeven kilometer lange ondergrondse kabelverbinding verbonden met het bestaande 220 kV-station Eemshaven-Robbenplaat, voor de aansluiting op het landelijke elektriciteitsnet. Dat station wordt uitgebreid met twee transformatoren.

De uitbreiding is noodzakelijk voor transport van duurzame stroom op en rond de Eemshaven. De komende jaren komen er steeds meer windmolens in het gebied, waarmee de behoefte aan capaciteit sterk toeneemt.

Nienke Homan

 

Gronings gedeputeerde Nienke Homan geeft volgende week vrijdag het startsein voor de bouw. Zij zal het eerste stuk vloer storten, samen met vertegenwoordigers van TenneT, Enexis Netbeheer en aannemer Omexom.

 

bron: Dvhn 

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer