Topchef David Biton werkt samen met koks Willem de Boer Food & Events

16 mei 2017Nieuws

Willem de Boer Food & Events in Emmeloord werkt samen met David Biton: Executive Chef van het beroemde restaurant La Regence van het King David Hotel in Jeruzalem, dat bekend is van vele bekende personen die hier zijn wezen dineren en wie hier hebben overnacht. Augustus 2016 is Willem de Boer naar Jeruzalem afgereisd en heeft daar een ontmoeting gehad met David Biton. 

Afgelopen zaterdag is David Biton naar Nederland gekomen voor zijn bijdrage aan het luxe sponsordiner voor Stichting Aleh, dat aanstaande woensdag 17 mei plaatsvindt in De koningshof op Urk.

Aleh is een stichting welke zorg draagt voor kinderen in Israël met een ernstige meervoudige handicap. De Israëlische David Biton heeft het menu van het sponsordiner, waarvan de hele opbrengst naar deze stichting gaat, samengesteld. 

Het is bijzonder dat chef Biton speciaal voor dit sponsordiner helemaal uit Jeruzalem is gekomen om samen met onze koks de gerechten te bereiden. De eerste voorbereidingen zijn in oktober vorig jaar al begonnen, toen chef Biton ook in Nederland was. Onze chefkok Harry Schrijver, onze culinair manager Erwin Stroo en chef Biton uit Jeruzalem hebben in de tussentijd diverse culinaire visies en bereidingsmethoden met elkaar gedeeld. Begin dit jaar is de kok wederom naar Nederland gekomen en samen met onze koks naar de groothandel geweest om Nederlandse producten aan de Israëlische producten te koppelen. Na verschillende proefronden is een perfect culinair samengesteld.

Vandaag zijn de voorbereidingen van het officiële diner van woensdag van start gegaan. Er wordt al keihard gewerkt in de keuken. Zo worden er bouillons getrokken, diverse producten worden voorgesneden en bovendien geurde de keuken zojuist naar heerlijke gebrande noten welke in het dessert verwerkt zullen worden. 

Harry Schrijver: “Biton weet ons steeds weer te verrassen met zijn kennis en kunde. Het is heel inspirerend hoe hij te werk gaat. Alles wat er in het bekende restaurant La Regence gemaakt wordt, wordt opgebouwd uit enkel grondstoffen. Als voorbeeld geef ik bonbons. Zelfs de chocolade welke gebruikt wordt maakt Biton (met zijn crew) zelf. Wij doen dat niet omdat het te arbeidsintensief is: deze manier van bereiding vraagt simpelweg te veel personeel. Wel selecteren wij zorgvuldig de producten welke we gebruiken. Voor dit diner doen wij het echter wel op Bitons manier. Het is bijzonder om zo’n diner te mogen bereiden, zeker onder leiding van deze topchef.”

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer