Transformatoren COBRAcable aangekomen op Eemshaven!

20 mrt 2018Nieuws

De transformatoren zijn vanuit de Siemens-fabriek in het Duitse Neurenberg met een speciale oplegger en daarna per schip naar de haven van Eemshaven vervoerd. Hier werden gisteren de transformatoren van het schip gehesen, op een oplegger geplaatst, en vervolgens naar het bouwterrein van COBRAcable in de Eemshaven gereden.

 

COBRAcable is een kabelverbinding met een capaciteit van circa 700 MW. De kabel wordt ongeveer 325 kilometer lang en loopt tussen Eemshaven, het Duitse deel van de Noordzee en Endrup. De verbinding wordt uitgevoerd als een hoogspanningsgelijkstroomkabel, omdat er dankzij deze gelijkstroomtechniek weinig verliezen optreden bij elektriciteitstransport over lange afstanden en er dus vrijwel geen duurzame stroom verloren gaat.

 

Geïnteresseerd in de COBRAcable en andere verbindingen in Eemshaven? https://lnkd.in/eWNZyyu

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer