Trein naar Eemshaven weer stap dichterbij

12 nov 2015Nieuws

 EEMSHAVEN – Met de handtekeningen van gedeputeerde Fleur Gräper- Van Koolwijk en regiodirecteur Jan Mulder van ProRail is de verlenging van het spoor naar de Eemshaven vrijdag weer een stap dichterbij gekomen. Afgesproken is daarmee welke werkzaamheden worden uitgevoerd en wie waarvoor verantwoordelijk is.

Kortgeleden werd al bekend dat de financiering rond is. Ook werd overeenstemming bereikt over het tracé en de maatregelen die genomen moeten worden om de verlening van het spoor mogelijk te maken. Bij het project zijn talrijke instanties uit Nederland en Duitsland betrokken.

De werkzaamheden aan het spoor moeten volgend voorjaar van start gaan zodat de trein in april 2018 kan gaan rijden. Om dat voor elkaar te krijgen wordt drie kilometer nieuw spoor aangelegd. Ruim vier kilometer bestaand goederenspoor wordt aangepast. Bovendien verrijzen er twee nieuwe stations. Het station van Roodeschool wordt verplaatst naar de Hooilandseweg. In Eemshaven komt een heel nieuw station. Ook wordt de beveiliging van het spoor verbeterd.

De trein gaat een aantal keren per dag doorrijden naar de Eemshaven en sluit aan op de veerdienst van en naar Borkum. Belangrijk doel is om het toerisme van Groningen naar dat Duitse eiland en omgekeerd te stimuleren.

 

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer