Twee miljoen subsidie voor recyclingsbedrijf in Delfzijl

13 jul 2016Nieuws

 Het Duitse bedrijf Mitteldeutsche Schlacken Union krijgt 2,4 miljoen euro van de provincie Groningen om een installatie te bouwen die verbrandingsassen verwerkt.

De bedoeling is dat die installatie in Delfzijl naast de EEW ‘Energy from Waste’-centrale komt te staan. Het zou de eerste fabriek in Nederland zijn die verbrandingsassen, ook wel slakken genoemd, tot grondstoffen verwerkt.

Het subsidiegeld komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen 2015. De RIG wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Groningen, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Ruimtelijke Economisch Programma en Economic Board Groningen, dat zich inzet voor versterking van de economie in het aardbevingsgebied.

Het bedrijf levert eerst tien banen op. Op termijn zouden dat twintig of vijfentwintig plaatsen moeten worden.

Bron: DvhN.nl

 

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer