Twee miljoen subsidie voor recyclingsbedrijf in Delfzijl

13 jul 2016Nieuws

 Het Duitse bedrijf Mitteldeutsche Schlacken Union krijgt 2,4 miljoen euro van de provincie Groningen om een installatie te bouwen die verbrandingsassen verwerkt.

De bedoeling is dat die installatie in Delfzijl naast de EEW ‘Energy from Waste’-centrale komt te staan. Het zou de eerste fabriek in Nederland zijn die verbrandingsassen, ook wel slakken genoemd, tot grondstoffen verwerkt.

Het subsidiegeld komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen 2015. De RIG wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Groningen, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Ruimtelijke Economisch Programma en Economic Board Groningen, dat zich inzet voor versterking van de economie in het aardbevingsgebied.

Het bedrijf levert eerst tien banen op. Op termijn zouden dat twintig of vijfentwintig plaatsen moeten worden.

Bron: DvhN.nl

 

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer