Tweede Tadano ATF 400G-6 voor Wagenborg

1 mei 2016Nieuws

Na tevredenheid over de eerste in gebruik genomen Tadano ATF 400G-6, heeft Wagenborg een identieke tweede Tadano aangeschaft. Deze tweede ATF 400-G6 van Wagenborg is geleverd met een beweegbare jib, waarmee de 60 meter lange hoofdmast verlengd kan worden tot maximaal 78,5 meter. Tevens is deze kraan uitgerust met een 3,5 meter zwaarlast jib. Zowel de zwaarlast jib alsook de beweegbare jib zijn te monteren op beide machines.

De bij de eerste 400 tons Tadano geleverde HTLJ (Hydraulic Telescopic Luffing Jib) is ook op zeer eenvoudige wijze op deze tweede Tadano te monteren. Deze bijzondere jib maakt het onder meer mogelijk om lasten op hoogte uit gebouwen te hijsen.

Ook deze tweede geleverde 400 tonner is uitgerust met het zogenoemde TRAM valbeveiliging systeem (Travelling Restraint Acces Module). Dit is een beweegbaar valbeschermingssysteem, dat over een railprofiel op de mast van de kraan heen en weer rijdt. Men kan zichzelf aan de op- en neerklapbare beugel verankeren, waarmee valgevaar vrijwel geheel wordt uitgesloten.

Deze tweede 400 tons Tadano vormt wederom een unieke aanvulling op het kranenpark van Wagenborg.

     

 

Foto: Business Unit Manager Murk Lamminga overhandigt de sleutel van de nieuwe ATF 400 aan machinist Niek Datema (overige machinisten van de nieuwe 400 tonner zijn Sjerp Falkena en Louwe Flonk).
 

Bron: Groningen Seaports

 

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer