Uitbreiding Teijin Aramid in Farmsum en Emmen gaat volgende fase in; extra banen in de regio

12 nov 2019Nieuws

Teijin Aramid, producent van de Twaron® vezel, begint met de uitbreiding van zijn vestigingen in Delfzijl en Emmen. Eerder werd bekend gemaakt dat het bedrijf de Twaron® productiecapaciteit met 25 procent ging verhogen. Hiervan is ondertussen 5 procent gerealiseerd, maar daar komt nog een additionele uitbreiding van 25% bovenop. De volledige uitbreidingen in Emmen en Delfzijl zijn naar verwachting in 2022 klaar en zullen resulteren in enkele tientallen extra banen in de regio.

Met deze uitbreiding garandeert Teijin Aramid haar klanten verdere groei. De vraag naar Twaron® stijgt door de wereldwijde trend in ontwikkeling van producten die lichter, veiliger en duurzamer zijn. Daarmee draagt Teijin Aramid bij aan de verduurzaming van verschillende industrieën.

In Delfzijl wordt de grondstof gemaakt waarvan in Emmen Twaron® garens, vezels en pulp worden geproduceerd. Deze producten worden onder andere gebruikt voor vliegtuigcontainers en autobanden. Voor de uitbreiding van de fabrieken wordt geïnvesteerd in nieuwe technologieën die zorgen voor vermindering van CO2-uitstoot.

“Twaron is een ongelooflijk veelzijdig product. Hiermee maken we innovaties mogelijk van autobanden tot ruimtevaartuigen. Als marktleider blijft Teijin Aramid investeren in het moderniseren van de productie om er zeker van te zijn dat onze klanten hun grenzen kunnen blijven verleggen”, aldus Gert Frederiks, CEO en President van Teijin Aramid. “Tegelijkertijd willen ook wij onze grenzen blijven verleggen en gebruiken we deze kans om onze productiefaciliteiten op een duurzame wijze te moderniseren. Uiteindelijk willen we dat de hele aramide keten duurzaam en circulair is. Dat betekent dat wij, aan de ene kant, werken aan het efficiënter omgaan met energie en bijdragen aan energietransitie en het vergroenen van onze grondstoffen. En aan de andere kant zorgen we ervoor dat onze klanten hun toepassingen duurzamer maken door Twaron te gebruiken.”

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer