Unieke 3D-printer geeft Hulotech groeikansen

19 jan 2018Nieuws

Het bedrijf Hulotech B.V. uit Stadskanaal investeert in een innovatieve en voor Nederland, unieke 3D-printer.

De MJF 4200 printtechniek van fabrikant HP maakt het mogelijk om hoge kwaliteit producten tegen lagere prijzen, sneller en met betere eigenschappen te maken.

Hiermee wil het bedrijf een stevige positie verwerven op de markt voor medische producten, een voor Hulotech nieuwe markt. Door deze investering verwacht Hulotech op termijn acht nieuwe arbeidsplaatsen te creëren; drie op LBO-niveau, drie op MBO-niveau en twee op HBO-niveau. Voor de aanschaf van deze machine geeft de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work.

Hulotech onderscheidt zich van andere bedrijven door haar technische kennis van industriële toepassingen in het algemeen en van prothese-ontwikkeling en -productie in het bijzonder. Dankzij deze kennis in combinatie met de nieuwe HP-techniek kan Hulotech complete protheses printen, in plaats van alleen delen. Elke klant/patiënt kan hierdoor een op maat gemaakte prothese krijgen die vrijwel geen nabewerking nodig heeft.

Grotere industriële productie-aantallen worden nu nog uitbesteed aan bedrijven in het zuiden van het land. Hier wordt nog gebruik gemaakt van de huidige SLS printtechniek en zijn de printers geschikt voor industriële productie. Mede-eigenaar van Hulotech Arjan Huiting,

“Ik ben ervan overtuigd, dat zodra wij over de innovatieve en snelle HP-techniek beschikken, een groot deel van deze opdrachten bij ons terecht gaat komen”, vertelt Arjan Huiting. Hij is mede-eigenaar van Hulotech. “De nieuwe HP-printtechniek is tot tien keer sneller dan de huidige generatie 3D-printers. Hierdoor is het 3D printen van eindproducten niet alleen goedkoper en geschikt voor enkel stuks, maar ook voor productieseries tot 5.000 stuks.

Hulotech heeft inmiddels een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met OIM Orthopedie, waarbij zij alle 3D-printopdrachten voor heel Nederland gaat uitvoeren. Ook heeft het bedrijf het aanbod gekregen om als demobedrijf te fungeren voor potentiële klanten van HP voor Nederland en Scandinavië. Voordeel hiervan is dat alle mogelijke 3D-printaanvragen die rechtstreeks uit het HP-netwerk binnenkomen, doorgestuurd worden naar de productiemachine van Hulotech.

 

bron: kanaalstreek.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer