Van Oord haalt opdracht grootste 660 MW offshore windpark ter wereld binnen

5 nov 2015Nieuws

Het Nederlandse bedrijf Van Oord heeft voor het Deense Energiebedrijf Dong  een flinke order in de wacht gesleept. Het gaat om funderingen van 87 windturbines transporteren en installeren voor The Walney Extension Offshore Wind Farm. Dit ligt op circa twintig kilometer uit de westkust van het Verenigd Koninkrijk.

Van Oord is een van de onderaannemers in het project dat na de oplevering het grootste windpark op zee ter wereld als resultaat moet hebben. Na groen licht van de Britse autoriteiten en ondertekening van contracten met diverse onderaannemers kondigde Dong de investering aan.

Van Oord verwacht de funderingen begin 2017 voor leveranciers in Groot-Britannie, Duitsland en Denemarken te kunnen leveren. Het Britse offshore windpark heeft een capaciteit van 660 MW en moet in 2018 voor 460.000 huishoudens groene stroom gaan opwekken.

Van Oord tekende begin 2015 ook al een contract met Dong voor de installatie van 32 funderingen voor offshore windpark Burbo Bank Extension. Dit ligt op 8 km van de Britse kust bij Liverpool Bay. In 2016 worden de werkzaamheden uitgevoerd.

Bron: windenergie-nieuws.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Zondag 4 september is de Golar Igloo, de eerste FSRU (Floating Storage Regasification Unit) die wordt gebruikt voor Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal, aangekomen in de Eemshaven. Het schip voer met hoog water de Eemshaven binnen. De FSRU kan vloeibaar aardgas (LNG)...

Lees meer