Van Oord neemt Bilfinger Offshore Wind activiteiten over

28 jul 2016Nieuws

Van Oord heeft overeenstemming bereikt over de overname van de offshore windactiviteiten van Bilfinger Marine Offshore Systems GmbH, een Duitse onderneming actief op het gebied van ontwerp, bouw en installatie van funderingen voor offshore windparken en havenontwikkeling. De overeenkomst omvat de overname van activa en medewerkers met betrekking tot de offshore windactiviteiten.

Deze overname is een strategische versterking van Van Oord's business unit Offshore Wind Projects. Effectuering vindt plaats na toestemming van de Duitse mededingingsautoriteit, het Bundeskartellamt.

Naast deze acquisitie investeert Van Oord in een belangrijke aanpassing van zijn installatieschip Aeolus. De huidige kraan, met een hefvermogen van 900 ton, wordt vervangen door een kraan met een hefvermogen van 1.600 ton. Tegelijkertijd wordt de transportcapaciteit vergroot. Hiermee kan Van Oord de steeds zwaardere en grotere fundaties en turbines voor windmolenparken blijven installeren. De kraan is besteld bij het in zwaar installatiematerieel gespecialiseerde Huisman in Schiedam/Rotterdam. De modificatie van de Aeolus zal begin 2018 gereed zijn.

Van Oord's winddivisie is de laatste jaren versterkt met de overname van de activiteiten van Ballast Nedam Offshore. In de afgelopen periode is de vloot uitgebreid met het hefschip Svanen, het installatieschip Aeolus en de kabellegger Nexus. Momenteel rondt Van Oord de bouw af van het Nederlandse offshore windpark Gemini. De installatie van de funderingen van het Britse offshore windpark Burbo Bank Extension voor Dong Energy is recent opgeleverd. In 2017 start Van Oord met de bouw van de funderingen van de offshore wind projecten Arkona voor E.ON in Duitsland en Walney eveneens voor Dong Energy in het Verenigd Koninkrijk.

Beide investeringen maken deel uit van de strategie om onze positie op de markt voor offshore windprojecten in noordwest Europa verder te verstevigen. 'Met de offshore windactiviteiten van Bilfinger kunnen wij ons meer richten op de Duitse markt', aldus CEO Pieter van Oord.
 

bron: transportonline.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer