Veerboot MS Romantika van Holland Norway Lines arriveert vrijdag in Eemshaven

1 apr 2022Nieuws

Nieuwe veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand begint 7 april

De MS Romantika, de nieuwe veerboot van Holland Norway Lines, maakt vrijdag zijn entree in Eemshaven. Het schip wordt er in gereedheid gebracht voor de eerste afvaart naar Kristiansand. Die staat gepland voor donderdag 7 april.

De MS Romantika vertrok maandag vanuit Finland, waar het voor groot onderhoud gestationeerd lag. Na te zijn ‘omgevlagd’ voer de veerboot – onder Nederlandse vlag – naar Kristiansand in Noorwegen.

Vervolgens zette het koers richting Nederland, waar het vrijdag rond 12.00 uur voor het eerst aanmeert aan de Borkumkade in Eemshaven. Daar wordt de MS Romantika vervolgens gereedgemaakt voor de eerste afvaart op 7 april.

Veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand

Holland Norway Lines verzorgt vanaf die dag een nieuwe veerdienst tussen de Eemshaven en het Noorse Kristiansand. Sinds de aankondiging van de nieuwe vaarverbinding eind vorig jaar, zijn al ongeveer 80.000 passagiers geboekt.

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer