Veerboot MS Romantika van Holland Norway Lines arriveert vrijdag in Eemshaven

1 apr 2022Nieuws

Nieuwe veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand begint 7 april

De MS Romantika, de nieuwe veerboot van Holland Norway Lines, maakt vrijdag zijn entree in Eemshaven. Het schip wordt er in gereedheid gebracht voor de eerste afvaart naar Kristiansand. Die staat gepland voor donderdag 7 april.

De MS Romantika vertrok maandag vanuit Finland, waar het voor groot onderhoud gestationeerd lag. Na te zijn ‘omgevlagd’ voer de veerboot – onder Nederlandse vlag – naar Kristiansand in Noorwegen.

Vervolgens zette het koers richting Nederland, waar het vrijdag rond 12.00 uur voor het eerst aanmeert aan de Borkumkade in Eemshaven. Daar wordt de MS Romantika vervolgens gereedgemaakt voor de eerste afvaart op 7 april.

Veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand

Holland Norway Lines verzorgt vanaf die dag een nieuwe veerdienst tussen de Eemshaven en het Noorse Kristiansand. Sinds de aankondiging van de nieuwe vaarverbinding eind vorig jaar, zijn al ongeveer 80.000 passagiers geboekt.

Meer nieuws in deze categorie

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Zondag 4 september is de Golar Igloo, de eerste FSRU (Floating Storage Regasification Unit) die wordt gebruikt voor Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal, aangekomen in de Eemshaven. Het schip voer met hoog water de Eemshaven binnen. De FSRU kan vloeibaar aardgas (LNG)...

Lees meer
Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Damco Aluminium Delfzijl (Aldel) legt per direct de productie stil vanwege de hoge gas- en stroomprijzen. Het bedrijf zit al langer in zwaar weer. Eerder op donderdagavond hadden vakbond FNV en de ondernemingsraad van het bedrijf nog hoop op scenario's die op korte...

Lees meer