Veerboot MS Romantika van Holland Norway Lines arriveert vrijdag in Eemshaven

1 apr 2022Nieuws

Nieuwe veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand begint 7 april

De MS Romantika, de nieuwe veerboot van Holland Norway Lines, maakt vrijdag zijn entree in Eemshaven. Het schip wordt er in gereedheid gebracht voor de eerste afvaart naar Kristiansand. Die staat gepland voor donderdag 7 april.

De MS Romantika vertrok maandag vanuit Finland, waar het voor groot onderhoud gestationeerd lag. Na te zijn ‘omgevlagd’ voer de veerboot – onder Nederlandse vlag – naar Kristiansand in Noorwegen.

Vervolgens zette het koers richting Nederland, waar het vrijdag rond 12.00 uur voor het eerst aanmeert aan de Borkumkade in Eemshaven. Daar wordt de MS Romantika vervolgens gereedgemaakt voor de eerste afvaart op 7 april.

Veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand

Holland Norway Lines verzorgt vanaf die dag een nieuwe veerdienst tussen de Eemshaven en het Noorse Kristiansand. Sinds de aankondiging van de nieuwe vaarverbinding eind vorig jaar, zijn al ongeveer 80.000 passagiers geboekt.

Meer nieuws in deze categorie

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt  naar DelfSail 2024!

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024!

DelfSail heeft opnieuw een aantal bijzondere tall ships weten vast te leggen. Daaronder Guayas uit Ecuador. Met haar gigantische vlag trekt het schip alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s. Volgens...

Lees meer