Verslag themabijeenkomst 24 februari 2022

26 feb 2022Bijeenkomsten, Eemshaven, Nieuws

Donderdag 24 februari jl vond de eerste Themabijeenkomst van 2022 plaats. In hotel-restaurant de Boegschroef werden de leden van Eemshaven.info die zich aangemeld hadden voor deze netwerksessie van het businessplatform Eemshaven.info hartelijk verwelkomd.

Onder leiding van Bouke Nielsen kwamen Marcel Rijpstra van Deltafiber en Jos Bosma, eigenaar van de Boegschroef, aan het woord.

Marcel Rijpstra gaf uitleg over de ambitie en concrete plannen rond de aanleg van het glasvezelnetwerk van Deltafiber binnen de gemeente Eemsdelta. De jarenlange ervaring in heel Nederland (en onder andere onlangs in de gemeentes Het Hogeland en Midden Groningen) zijn vertaald naar de aanleg van een glasvezelnetwerk op basis van de nieuwste technieken. De gemeente Eemsdelta heeft daarin een landelijk primeur. Deltafiber sluit ruim 20.000 huishoudens per week aan op hun netwerk. De, soms kritische, inhoudelijke vragen droegen bij aan het brengen van het volledige verhaal en gaven ook goed weer dat de betrokkenheid in de zaal groot was.

Jos Bosma vertelde over zijn ontwikkeling naar horecaondernemer en zijn uitdagingen van het afgelopen jaren. Jos schetste ook een zeer positief beeld van de lokale kansen en dat we trots kunnen kijken naar wat er allemaal lokaal en regionaal al aanwezig is. Onze regio heeft prachtige bedrijven, veel ambitieuze ondernemers en o.a. daarmee voldoende ingrediënten voor groei.

 

Op 17 maart is de eerstvolgende Netwerkbijeenkomst. Deze staat in het teken van een “regio update” Wat speelt er nu concreet en wat is het beleid, en waar liggen de kansen, in de (nabije)toekomst.

Leden van Eemshaven.info ontvangen binnenkort de uitnodiging.

Foto’s van de themabijeenkomst volgen binnenkort.

Meer nieuws in deze categorie

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt  naar DelfSail 2024!

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024!

DelfSail heeft opnieuw een aantal bijzondere tall ships weten vast te leggen. Daaronder Guayas uit Ecuador. Met haar gigantische vlag trekt het schip alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s. Volgens...

Lees meer