Verslag themabijeenkomst 24 februari 2022

26 feb 2022Bijeenkomsten, Eemshaven, Nieuws

Donderdag 24 februari jl vond de eerste Themabijeenkomst van 2022 plaats. In hotel-restaurant de Boegschroef werden de leden van Eemshaven.info die zich aangemeld hadden voor deze netwerksessie van het businessplatform Eemshaven.info hartelijk verwelkomd.

Onder leiding van Bouke Nielsen kwamen Marcel Rijpstra van Deltafiber en Jos Bosma, eigenaar van de Boegschroef, aan het woord.

Marcel Rijpstra gaf uitleg over de ambitie en concrete plannen rond de aanleg van het glasvezelnetwerk van Deltafiber binnen de gemeente Eemsdelta. De jarenlange ervaring in heel Nederland (en onder andere onlangs in de gemeentes Het Hogeland en Midden Groningen) zijn vertaald naar de aanleg van een glasvezelnetwerk op basis van de nieuwste technieken. De gemeente Eemsdelta heeft daarin een landelijk primeur. Deltafiber sluit ruim 20.000 huishoudens per week aan op hun netwerk. De, soms kritische, inhoudelijke vragen droegen bij aan het brengen van het volledige verhaal en gaven ook goed weer dat de betrokkenheid in de zaal groot was.

Jos Bosma vertelde over zijn ontwikkeling naar horecaondernemer en zijn uitdagingen van het afgelopen jaren. Jos schetste ook een zeer positief beeld van de lokale kansen en dat we trots kunnen kijken naar wat er allemaal lokaal en regionaal al aanwezig is. Onze regio heeft prachtige bedrijven, veel ambitieuze ondernemers en o.a. daarmee voldoende ingrediënten voor groei.

 

Op 17 maart is de eerstvolgende Netwerkbijeenkomst. Deze staat in het teken van een “regio update” Wat speelt er nu concreet en wat is het beleid, en waar liggen de kansen, in de (nabije)toekomst.

Leden van Eemshaven.info ontvangen binnenkort de uitnodiging.

Foto’s van de themabijeenkomst volgen binnenkort.

Meer nieuws in deze categorie

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Zondag 4 september is de Golar Igloo, de eerste FSRU (Floating Storage Regasification Unit) die wordt gebruikt voor Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal, aangekomen in de Eemshaven. Het schip voer met hoog water de Eemshaven binnen. De FSRU kan vloeibaar aardgas (LNG)...

Lees meer
Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Damco Aluminium Delfzijl (Aldel) legt per direct de productie stil vanwege de hoge gas- en stroomprijzen. Het bedrijf zit al langer in zwaar weer. Eerder op donderdagavond hadden vakbond FNV en de ondernemingsraad van het bedrijf nog hoop op scenario's die op korte...

Lees meer