Vicoma presenteert nieuw bestuursduo

14 dec 2020Nieuws

Nicoly Vermeulen eerste vrouwelijke algemeen directeur, Bastiaan Leeuw commercieel directeur

Op 1 januari 2021 treedt een nieuwe tweekoppige directie aan bij Vicoma Consultancy & Engineering, bestaande uit Nicoly Vermeulen en Bastiaan Leeuw. Als duo zullen ze zich voornamelijk bezighouden met nieuwe strategische keuzes in een veranderende markt, waarbij professionalisering en de sociale kant zich verwikkelen. Vermeulen en Leeuw vormen het eerste bestuursduo van Vicoma, waarbij Vermeulen als eerste vrouwelijke bestuurder aan het hoofd van het ingenieursbureau staat.

Als reden voor een tweekoppig bestuur voert Vicoma aan: “Een man en een vrouw in het bestuur vertegenwoordigen een afspiegeling van de maatschappij. Daar waar Nicoly Vermeulen van mens én techniek houdt en beide feilloos aan en met elkaar weet te verbinden, vult de technisch bedrijfskundige en commerciële achtergrond van Bastiaan Leeuw dit duo aan tot een krachtig koppel.” Vermeulen en Leeuw zijn samen verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en strategie van Vicoma.

Eerste dame
Nicoly Vermeulen is de eerste vrouw in de geschiedenis van Vicoma die aan het roer komt te staan van het ingenieursbureau. Zij studeerde bedrijfsinformatica en bedrijfseconomie. Nicoly Vermeulen is sinds 1 januari 2018 als Vice President Operations verbonden geweest aan de TU Delft. Hiervoor vervulde zij posities bij ING als Chief Operating Officer en Chief Financial Officer. Bij de Sociale Verzekeringsbank was zij voorzitter van de Raad van Bestuur. “Ik verheug me erop om bij Vicoma aan de slag te aan. Het bureau staat bekend als een vernieuwende, flexibele en onafhankelijke organisatie. Deze positionering spreekt mij erg aan. In mijn stijl van leidinggeven staan medewerkers centraal; ik hou van open en eerlijke communicatie en korte lijnen. Samen met Bastiaan Leeuw vorm ik het eerste man/vrouw- bestuursduo bij Vicoma; een reële reflectie van de samenleving.”

Eerste man/vrouw bestuursduo
Bastiaan Leeuw heeft als Sales Director en Product Specialist gewerkt bij Frames, waar hij in totaal bijna 18 jaar in commerciële rollen met succes actief is geweest. Met Bastiaan haalt Vicoma een energieke man in het bestuur met een technische en bedrijfskundige achtergrond die zijn sporen in de markt ruimschoots verdiend heeft. “Vicoma is al jaren een betrouwbare speler in verschillende markten. Ik ga me focussen op het leggen van de verbinding tussen onze klanten en onze teams om onze expertise breed weg te zetten en waar mogelijk uit te breiden. Daarbij is een heldere structuur en duidelijke communicatie cruciaal.”

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer