Voorbereidingen cruiseferry Eemshaven-Noorwegen in volle gang

7 mrt 2022Nieuws

De werkzaamheden voor de eerste afvaart van Holland Norway Lines op 7 april zijn in volle gang. Op 1 november vorig jaar maakte Holland Norway Lines bekend vanuit de Eemshaven een ferrylijn voor personen en voertuigen te starten naar het Noorse Kristiansand. Het is de eerste rechtstreekse cruiseferry verbinding tussen Nederland en Noorwegen.

Eerste fase
Het terrein in de Eemshaven wordt momenteel klaargemaakt voor de eerste fase. Het ruim twee hectare grote terrein aan de Beatrixhaven wordt ingericht om de auto’s en vrachtauto’s op te stellen voordat ze aan boord gaan van de MS Romantika. De afgelopen weken zijn alle benodigde voorzieningen voor de operatie aangelegd op het terrein.

Paviljoen
Verder wordt het gehele terrein omheind, zodat het voldoet aan alle internationale veiligheidseisen. Op de terminal wordt een tijdelijk paviljoen ingericht, waar voetpassagiers kunnen inchecken en kunnen wachten voordat ze aan boord gaan. In dit paviljoen zullen verder toiletfaciliteiten zijn en de mogelijkheid om koffie/thee en snacks te kopen en te nuttigen.

Incheckbalies
De incheckbalies voor de auto’s en vrachtauto’s worden eind maart geplaatst (inclusief automatisering). Eind maart vindt eveneens de oplevering plaats, waardoor op deze manier alles klaar is voor de eerste afvaart!

Eemshaven thuishaven
Het schip de MS Romantika ligt op dit moment in het dok in Finland. Hier wordt het schip klaar gemaakt voor Holland Norway Lines. Het logo en de naam worden op het schip geschilderd en ook wordt het schip omgevlagd. Het schip gaat namelijk varen onder Nederlandse vlag met als thuishaven de Eemshaven.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer