VVD Statenfractie wil vijf stranden en een pretpark in provincie

5 apr 2016Nieuws

 Als het aan de Statenfractie van de VVD ligt, krijgt de provincie Groningen er vijf stranden en een pretpark bij. Dat zou het toerisme in onze provincie stimuleren, zei de fractie tijdens de bespreking van de Toerismevisie van de provincie.
De stranden moeten bij Delfzijl, Lauwersoog, de Eemshaven, Spijk en Termunterzijl komen te liggen. Waar het pretpark moet komen, is nog niet bekend.

Volgens de VVD worden er in onze provincie het minst aantal overnachtigen geboekt en daar moet volgens hen wat aan gebeuren: 'Toerisme is economie!'

Mochten de stranden en het pretpark er daadwerkelijk komen, dan vindt de VVD het van essentieel belang dat er een goede verbinding is tussen de stranden, het pretpark en bijvoorbeeld de luchthaven van Eelde of het centraal station in Groningen.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer