Wagenborg Nedlift wint twee ESTA awards

30 apr 2018Nieuws

Tijdens de ‘ESTA’s Users Night 2018’ in Parijs heeft ESTA, de Europese vereniging voor transport- en hijsbedrijven, Wagenborg Nedlift uitgeroepen tot winnaar in maar liefst twee categorieën! Zowel voor het project Pontsteiger Amsterdam (in de categorie ‘mobiele kranen > 120 ton’) als voor het project Kirkenes (in de categorie ‘SPMT’) heeft Wagenborg Nedlift een ESTA award in ontvangst mogen nemen.

Pontsteiger Amsterdam (categorie ‘mobiele kranen > 120 ton’)
In Amsterdam heeft Wagenborg Nedlift in 2017 vier enorme stalen spanten getransporteerd en geplaatst ten behoeve van de bouw van de Pontsteiger in Amsterdam. De Pontsteiger in Amsterdam wordt één van de grootste en hoogste woongebouwen van Amsterdam. Architectenbureau Arons & Gelauff heeft de Pontsteiger ontworpen. 

Om de spanten (met een lengte tot 48,5 meter en een gewicht tot 78 ton per stuk) te plaatsen heeft Wagenborg twee 500 tons mobiele telescoopkranen met jib ingezet. De Pontsteiger ligt aan het IJ, een prachtige, maar zeer krappe werklocatie: de kranen moesten beiden tussen het gebouw zelf en de damwand worden geplaatst. Voor Wagenborg echter geen probleem, maar een interessante uitdaging. Geheel volgens plan heeft het Wagenborg team, in samenwerking met alle overige betrokken partijen, de spanten geplaatst. Hierbij kwam het aan op vakmanschap en de onderlinge samenwerking van de machinisten, gezien de enkele millimeters (!) speling. Klik hier voor meer informatie over dit project.   

 

Transporteren en plaatsen brug Kirkenes (categorie ‘SPMT’)

In 2017 heeft Wagenborg een 760 ton wegende ‘Bokfjord brug’ op ponton van Wilhelmshaven (Duitsland) naar Kirkenes (Noorwegen) getransporteerd. Een reis van ruim 1500 mijl! In de haven Kirkenes is het ponton in de fjord op ankers afgemeerd en de brug op de juiste hoogte gevijzeld. Hierna is de brug 90 graden gedraaid en op fundatie geplaatst. Een spectaculair schouwspel! ESTA heeft haar waardering voor dit project geuit door dit project te bekronen met een award. Klik hier voor meer informatie over dit project.   

Wij bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan dit fantastische resultaat. We zijn er trots op om deze twee ESTA award aan onze collectie te mogen toevoegen!

 

Meer nieuws in deze categorie