Wagenborg plaatst tunnelelementen en kabelkoker Esperantokruising Groningen

11 aug 2017Nieuws

De voorbereidende werkzaamheden voor het project Aanpak Ring Zuid zijn inmiddels gestart. Aanpak Ring Zuid is een enorm project om het verkeer in en om Groningen vlotter en veiliger te laten doorstromen. Het project wordt uitgevoerd door aannemer Combinatie Herepoort, die Wagenborg heeft geselecteerd als kraanleverancier tijdens het project.

Eén van de eerste grotere projecten van Wagenborg ten behoeve van de Aanpak Ring Zuid bestaat uit het plaatsen van de Esperantotunnel (fietstunnel) en de kabelkoker op de Esperantokruising. Om beide tunnels onder het spoor te kunnen plaatsen, zijn de spoorbanen tijdelijk verwijderd. Na het verwijderen van het spoor konden op zondag 6 augustus de werkzaamheden starten.

De elementen van de fietstunnel, 18 elementen in totaal, zijn één voor één aangevoerd vanaf de tijdelijke opslagplaats bij Rusthoven. Wagenborg zette een 700 tons mobiele kraan in om de 32 ton wegende elementen (14 in totaal) van de kabelkoker te plaatsen en een 500 tons mobiele kraan om de 44,5 ton wegende elementen van de fietstunnel te plaatsen. Een spectaculair schouwspel, dat door veel belangstellenden live via de webcam is gevolgd.

Zodra de afbouwwerkzaamheden op de Esperantokruising gereed zijn, wordt de bouwput weer dicht gemaakt en de spoorbanen teruggeplaatst. De planning is dat de treinen tussen Groningen en Assen, Winschoten en Veendam vanaf maandag 14 augustus weer rijden.

Ga voor meer informatie over het project Aanpak Ring Zuid naar www.aanpakringzuid.nl.

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer