Wagenborg tekent voor vier nieuwe Spierings SK597-AT4 torenkranen

18 dec 2017Nieuws

Begin december heeft Wagenborg de overeenkomst met Spierings getekend voor maar liefst vier nieuwe SK597-AT4 torenkranen. Met deze prachtige investering in de nieuwste generatie van de Spierings hydraulische mobiele kranen versterkt Wagenborg haar kraanvloot.


Nieuwste generatie SK597-AT4
De maximale vlucht van de nieuwe SK597-AT4 torenkranen van Wagenborg bedraagt 48 meter waarbij de maximale puntlast 1700 kilo bedraagt. De maximale hijshoogte bedraagt 58,1 meter met een giek in 45° opgetopte positie. De SK597-AT4 kan een maximale last van 7000 kilo hijsen op 14,1 meter.
De opbouwtijd is slechts 8 minuten nadat de kraan afgestempeld is. De kranen worden allen uitgerust met stalen schotten van 200 x 90 cm en zijn voorzien van een hulpkraan om deze schotten te plaatsen. Eén machinist kan de kraan eenvoudig opbouwen en bedienen. Geen extra ballast of giekdelen zijn benodigd. Verder is de kraan van alle gemakken voorzien, zoals trucknavigatie, airconditioning, achteruitrijcamera en katcamera.

Multi-inzetbaar
De nieuwe Spierings kranen zijn voorzien van een DAF MX11 Euro 6 motor met een ZF-as Tronic versnellingsbak en hydropneumatisch veersysteem. Een multi-inzetbare machine die ook uitermate geschikt is voor het rijden van langere afstanden.

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer