Wagenborg wint ESTA Award 2016!

17 apr 2016Nieuws

Op 14 april 2016, tijdens de ‘ESTA Users Night and Award dinner’, heeft de jury van de ESTA de winnaars van de ESTA awards 2016 bekendgemaakt. Wagenborg is de trotse winnaar van de award in de categorie Transport: ‘Trailer load over 120t GCW (Gross weight)’ met het project Kruisvaartbrug Utrecht.

Geen brug te ver! In de zomer van 2015 heeft Wagenborg het bijzondere brugdek van de Kruisvaartbrug in Utrecht in zijn geheel vanaf de fabriekshal in Rotterdam getransporteerd naar de bouwplaats in Utrecht. Maar hoe vervoer je een 45 tons wegend composieten brugdek van 14 x 23 meter door hartje Utrecht? 

In verband met vele obstakels en bomen hebben de Wagenborg engineers een uitstekende oplossing ontwikkeld: een speciaal op maat gemaakte steunconstructie waarmee de brug in verticale positie vervoerd kon worden. Zo konden vele bomen gespaard worden.

Wagenborg – Sign of Solutions.

www.wagenborg.com


ESTA – de Europese associatie van zwaar transport- en kraanbedrijven – werd opgericht in 1976 en is sindsdien gestaag gegroeid. Van de dag heeft de ESTA actieve leden in 18 leden en richt zij zich op:
§  Voortdurende verbeteringen van hijs- en transportmaterieel ten behoeve van veiliger werkpraktijken, in nauwe samenwerking met materiel fabrikanten
§  Harmonisatie van regelgeving omtrent werkvergunningen en transportvergunningen in Europa
§  Verbetering van het imago van de sector
§  Verbetering van kwaliteits- en veiligheidsprestaties voor opdrachtgevers
§  Promotie van veilige werkmethodes
§  Netwerkbijeenkomsten voor leden, vakwerkgroepen en samenwerkingsverbanden om de Europese samenwerking te stimuleren

Link naar ESTA

 

   

 

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer