Website N33-midden wil regio betrekken bij plannen

22 mrt 2017Nieuws

Rijkswaterstaat gaat samen met de provincie de komende periode in gesprek met de regio over de plannen voor de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Een van de middelen die zij daarvoor inzetten is de website www.n33midden.nl.

Op dit moment werkt de projectorganisatie de ontwerpen verder uit en worden de effecten op de omgeving onderzocht. Zij vinden het belangrijk om de omgeving actief te betrekken bij de plannen. Door middel van bijeenkomsten, werksessies en keukentafelgesprekken zoeken zij naar mogelijkheden om waarde toe te voegen aan de omgeving. Want volgens de projectorganisatie is de N33 meer dan asfalt! Vandaar ook de slogan ‘N33 Midden. Meer weg, meer waarde’.

n33midden.nl

De projectorganisatie heeft de website gemaakt om dit proces te ondersteunen. Op de site krijgen  bezoekers informatie over het belang van de verdubbeling, de verschillende en de planning. Ook is via de site het omgevingsplatform bereikbaar, waar bezoekers de laatste schetsen kunnen bekijken en hun eigen ideeën en wensen kunnen toevoegen.

Bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid

In de Eemsdelta is de economische ontwikkeling de laatste jaren fors toegenomen. Sterke sectoren zoals agri & food, chemie, energie en logistiek zijn er rijk vertegenwoordigd. Voor de bereikbaarheid van de Eemsdelta is het verdubbelen van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam van groot belang. De regio, de provincie en het bedrijfsleven hebben zich hier samen sterk voor gemaakt. Hun inzet heeft geleid tot de bestuurlijke overeenkomst tussen het Rijk en de provincie. Daarbij staan bereikbaarheid, verkeersveiligheid én duurzaamheid centraal.

N33 Midden

De rijksweg N33 loopt van Assen-Zuid via Veendam en Appingedam naar de Eemshaven en is 72 km lang. Sinds 2014 is de N33 verdubbeld tussen Assen en Zuidbroek. Momenteel wordt er gewerkt aan een verdere verdubbeling tussen Zuidbroek en Appingedam. Het uitgangspunt is een 2 x 2 autoweg met een maximum snelheid van 100 km per uur.

 

Bron: Eemsdelta\EZ

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer