Website N33-midden wil regio betrekken bij plannen

22 mrt 2017Nieuws

Rijkswaterstaat gaat samen met de provincie de komende periode in gesprek met de regio over de plannen voor de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Een van de middelen die zij daarvoor inzetten is de website www.n33midden.nl.

Op dit moment werkt de projectorganisatie de ontwerpen verder uit en worden de effecten op de omgeving onderzocht. Zij vinden het belangrijk om de omgeving actief te betrekken bij de plannen. Door middel van bijeenkomsten, werksessies en keukentafelgesprekken zoeken zij naar mogelijkheden om waarde toe te voegen aan de omgeving. Want volgens de projectorganisatie is de N33 meer dan asfalt! Vandaar ook de slogan ‘N33 Midden. Meer weg, meer waarde’.

n33midden.nl

De projectorganisatie heeft de website gemaakt om dit proces te ondersteunen. Op de site krijgen  bezoekers informatie over het belang van de verdubbeling, de verschillende en de planning. Ook is via de site het omgevingsplatform bereikbaar, waar bezoekers de laatste schetsen kunnen bekijken en hun eigen ideeën en wensen kunnen toevoegen.

Bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid

In de Eemsdelta is de economische ontwikkeling de laatste jaren fors toegenomen. Sterke sectoren zoals agri & food, chemie, energie en logistiek zijn er rijk vertegenwoordigd. Voor de bereikbaarheid van de Eemsdelta is het verdubbelen van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam van groot belang. De regio, de provincie en het bedrijfsleven hebben zich hier samen sterk voor gemaakt. Hun inzet heeft geleid tot de bestuurlijke overeenkomst tussen het Rijk en de provincie. Daarbij staan bereikbaarheid, verkeersveiligheid én duurzaamheid centraal.

N33 Midden

De rijksweg N33 loopt van Assen-Zuid via Veendam en Appingedam naar de Eemshaven en is 72 km lang. Sinds 2014 is de N33 verdubbeld tussen Assen en Zuidbroek. Momenteel wordt er gewerkt aan een verdere verdubbeling tussen Zuidbroek en Appingedam. Het uitgangspunt is een 2 x 2 autoweg met een maximum snelheid van 100 km per uur.

 

Bron: Eemsdelta\EZ

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer