Weer groot kraanschip in Eemshaven

6 apr 2016Nieuws

Sinds woensdagmiddag 6 april ligt er wederom een groot kraanschip in de Eemshaven. Het gaat hier om de Stanislav Yudin van het offshore bedrijf Seaway Heavy Lifting en deed de Eemshaven een aantal jaren geleden ook al eens aan. Ook de grotere ‘broer’ Oleg Strashnov behoort tot de vloot van Seaway Heavy Lifting en dit immense schip was ook al enige keren in de Eemshaven te zien.

De Stanislav Yudin behoort tot de grotere kraanschepen ter wereld en wordt voornamelijk ingezet in de offshore industrie. Het kraanschip heeft een hijsvermogen van 2500 ton, is ruim 183 meter lang, is 40 meter breed en heeft een diepgang van 6,3 meter. Het schip ligt voor onderhoudswerkzaamheden afgemeerd in de Julianahaven aan de kade van Wagenborg naast het olieplatform van Paragon.         

Bron: Groningen Seaports.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bijeenkomsten 2024

Bijeenkomsten 2024

Wij hebben voor 2024 data geprikt voor de Eemshaven.Info-bijeenkomsten. Alvast handig om te noteren. Uiteraard ontvangen genodigden tijdig nadere informatie. 23 mei: Flonk: thema-lunchbijeenkomst 13 juni: Delfsail ontbijtbijeenkomst 27 juni: Golfevent Eemshaven.info...

Lees meer