Welkomstfilm kondigt Nationaal Binnenhavencongres 2017 in Groningen aan

11 okt 2016Nieuws

Elk jaar wordt er in samenwerking met een lid van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens, het NVB jaarcongres georganiseerd. In 2017 is Groningen Seaports aan de beurt en samen met de betrokken partijen organiseert het havenbedrijf het congres op 6 oktober in de stad Groningen. De organisatoren hebben een welkomstfilm gemaakt om de potentiële bezoekers alvast warm te maken voor de Groninger binnenwateren, zodat ze de omgeving  al wat leren kennen voordat ze bij het congres aanschuiven. De haven van Delfzijl vormt een belangrijke schakel in het binnenvaartnetwerk als doorvoerhaven naar Duitsland en als beginpunt van de geüpgradede hoofdvaarweg Delfzijl – Lemmer, waarin alleen de zeesluis in Delfzijl nog vergroot moet worden.

Binnenvaart en binnenhavens
De binnenvaart staat de laatste jaren hoog op de politieke agenda, omdat het een essentiële schakel in de logistieke keten is. De binnenhavens maken daar integraal deel van uit. Zij vormen, als economisch belangrijke knooppunten, een wezenlijk onderdeel van de achterlandverbindingen. De groeiende (container)overslag en het toenemende aandeel van de binnenvaart zorgen voor nieuwe uitdagingen in het achterlandtransport. De binnenhavens worden uitgedaagd om deze groei in de toekomst op te vangen. Groningen Seaports levert hier een bijdrage aan.

Bron: Groningen Seaports

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer