Werkplein Eemsdelta en Alfa-college Groningen leveren sterke kandidaten voor de bouw

18 jan 2016Nieuws

Twaalf trotse mannen ontvingen deze maand hun certificaat voor een succesvolle deelname aan het Voorschakeltraject Bouw, een samenwerking van o.a. het Alfa-college en Werkplein Eemsdelta. Het certificaat is de opstap naar werk, een opleiding of een leerwerkplek in de bouwsector. Doel is dat de twaalf mannen uiteindelijk een betaalde baan vinden bij bouwbedrijven in de provincie Groningen. Hiermee spelen de partners van het traject in op een groeiende vraag naar vakkrachten in de bouw.

 

De uitreiking vond acht januari plaats op het Alfa-college in Groningen in het bijzijn van werkgevers, opleiders en vertegenwoordigers van sociale diensten. De kandidaten konden na de uitreiking meteen in gesprek met de aanwezige werkgevers. Op maandag 25 januari gaan de twaalf gecertificeerde kandidaten een cursus communicatie volgen van het Centrum voor Veilig Wonen (CVW) in Appingedam. Hierna beschikken ze ook over de juiste papieren voor het werken aan aardbevingsherstel.

 

Voorschakeltraject Bouw laat deelnemers in zes weken kennismaken met vele functies, technieken en bedrijven in de sector. In het traject maken deelnemers een keuze voor een functie en stromen door naar een opleiding, werk-leertraject (BBL) of een betaalde baan. Een aantal bouwbedrijven heeft al kandidaten van het traject in dienst genomen. Voorschakeltraject Bouw startte in 2015 en is een samenwerking van initiatiefnemer Werkplein Eemsdelta, Werkplein Noord Groningen, Alfa-college, Dienst SOZAWE Groningen, BWRI Hoogezand, Werkplein Baanzicht, diverse uitzendbureaus en het CVW. Brancheorganisatie Bouwend Nederland ondersteunt het traject en is gesprekspartner namens werkgevers in de bouw.

 

In de provincie Groningen nemen bouwactiviteiten de komende jaren toe door aardbevingsherstel, verduurzaming en economische ontwikkeling. Bouwbedrijven zijn volop bezig met innovatie voor aardbevingbestendig en duurzaam bouwen. Nu al groeit de vraag naar timmermannen, metselaars en monteurs (systeemmontage). Werkzoekenden met een technische achtergrond die willen ontdekken wat de bouwsector hen te bieden heeft, kunnen op Werkpleinen en bij sociale diensten informeren naar het Voorschakeltraject Bouw.

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer