Werkzaamheden aanleg zonnepark in Geefsweer gestart

15 okt 2018Nieuws

Op het terrein van Groningen Seaports in Geefsweer – tussen Delfzijl en Appingedam – zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de aanleg van het zonnepark dat Solarfields samen met Groningen Seaports ontwikkelt. Momenteel betreft het de aanleg van een tijdelijke weg, de kap van enkele bomen (met ook weer een herplant), het verder bouwrijp maken en een transformatorhuisje.

Vervolgens start Solarfields eind dit jaar dan met de aanleg van het zonnepark, bestaande uit ruim 22.000 panelen. Hiermee kunnen ca. 2.100 huishoudens van duurzame stroom worden voorzien.

Omgeving

De omgeving zal weinig merken van de voorbereidende werkzaamheden. Het inkoopstation is reeds geplaatst op de locatie van het beoogde zonnepark. In dit station wordt de opgewekte stroom samengebracht zodat deze kan worden terug geleverd aan het net. De voorbereidende werkzaamheden dienen eind van dit jaar klaar te zijn. 

Het zonnepark komt op een locatie van Groningen Seaports en valt hiermee niet onder de stop (moratorium) van nieuwe aanvragen van zonneparken op agrarische gronden die de gemeente Delfzijl onlangs heeft uitgesproken. Solarfields gaat ook een zonnepark aanleggen in de Eemshaven. Deze is reeds vergund en zal naar alle waarschijnlijk begin volgend jaar worden gebouwd.

Voor meer informatie zie ook. https://www.solarfields.nl/zonnepark/geefsweer

 

Bron: Groningen Seaports

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer