Applus RVIS inspecteert op afstand en gebruikt big data!

23 jan 2018Service

Informatie generen door de inzet van robots en big data zijn de bouwstenen voor een effectieve en veiligere inspectiewereld.

Applus+ RVIS (Remote Visual inspection Services) is een onderneming van de wereldwijd opererende inspectie gigant Applus. 
Het levert en ontwikkeld veiligere en kosten efficiënte visuele inspectiediensten voor kwaliteit borging en asset integrity management. De onderneming is opgericht in december 2016 op basis van de toenemende vraag naar veiligere inspectiemethoden. Applus RVIS brengt inspectie-expertise , robotica, kunstmatige intelligentie en slimme sensoren samen. Kosten effectieve oplossingen die maximale veiligheid en minimale uitvaltijd mogelijk maken.

De recent opgerichte Joint Venture van Applus verzameld enorme hoeveelheden gegevens die worden verwerkt tot onschatbare informatie voor het nemen van beslissingen binnen de onderhoudsprogramma’s van de grote operators.

Het visuele potentieel.

Visuele inspectie is een integraal onderdeel binnen de NDO-programma’s. Het is gemakkelijk uit te voeren, volkomen natuurlijk voor de mens en relatief goedkoop. Tegelijkertijd kan visuele inspectie op verschillende manieren besparen op onderhoudskosten. Het kan de eerste indicatie zijn van een dreigend falen en/of de noodzaak identificeren om verifiërend onderzoek te doen. Repeterende visuele inspecties kunnen helpen bij het identificeren van omstandigheden die een grotere faal kans kunnen veroorzaken. Ze verlagen kosten van reparatie, minimaliseren risico tot stilstand van installaties en geven in een vroeg stadium beter inzicht voor gepland en preventief onderhoud. Dit zorgt voor een goed inzicht in een gezonde levensduur, voordat er reële probleem ontstaan. Visuele inspectie kan echter lastig zijn wanneer de te inspecteren objecten moeilijk bereikbaar zijn. Het kan gevaarlijk worden als het gaat om mensen die werken op hoogte of in besloten ruimtes. In dergelijke gevallen kan visuele inspectie lastig, risicovol en prijzig worden.

Cameravermogen.

De snelle ontwikkeling in camera's en sensoren heeft bijgedragen tot een revolutie die zowel de manier waarop we onze bedrijfsinfrastructuur kunnen inspecteren en vervolgens data kunnen communiceren heeft veranderd. Krachtige optische zoomlenzen zorgen voor een uitstekend zicht op mogelijke defecten zoals corrosie en scheuren. Met afbeeldingen in een zeer hoge resolutie kunnen inspecteurs de ernst van de schade gedetailleerd bekijken. Repeterende inspecties tonen de degradatie van de schade aan ouder wordende bedrijfsmiddelen. Met behulp van digitale technologieën kunnen inspecteurs waarnemingen opslaan, wijzigen en eenvoudig communiceren.

Remote-modus.

Door de ontwikkeling van nieuwe technologieën heeft visuele inspectie een aantal grote superkrachten gewonnen. Rijdend en vliegende robots faciliteren toegang, snelheid en uithoudingsvermogen. De technologieën bieden ons hulpmiddelen om de toegankelijkheid en veiligheid te verbeteren. Robots en telescopische armen kunnen camera's en sensoren brengen naar ontoegankelijke of moeilijk bereikbare plaatsen. Het zijn de gadgets van inspecteurs! Inspectiebeheerders kunnen inspectiegegevens nu snel en herhaalbaar verkrijgen, terwijl de productie in veel gevallen gewoon door kan gaan. Directe kostenbesparingen zijn het resultaat van snellere inspecties. Indirecte kostenbesparingen zijn het gevolg van de live-inspecties met minimale stilstandtijd en voortdurende risico-inspecties die de duurzaamheid van de bedrijfsmiddelen verbeteren.

Drones (DU400) worden ingezet om moeilijk bereikbare infrastructuur zoals torens en affakkel installaties te controleren. Ze zijn snel in het verzamelen van visuele en thermische gegevens van grote stukken pijpleiding. Robuuste drones (DU 360) gaan in tanks en andere besloten ruimtes om mensen in deze werken te vermijden. Drones kunnen ook worden gebruikt voor beveiliging, HSE en noodhulp op evacuatiesites.

Telescopische kranen worden gebruikt om kolommen banen te scannen met hun civiele structuren. De (CU24) telescoopkraan-serie won de commerciële succesprijs bij Shell Pernis in april 2017. Het bleek 5X sneller te inspecteren dan conventionele inspectiemethoden en voorkomt intensief werken op hoogte.

Telescopische stokken worden gebruikt om tussen de spaghetti van pijpleidingen te sluipen. De PU 12-serie is recent (2018) uitgebracht. Het geeft bevredigende resultaten tijdens het inspecteren van de leidingen in binnen de fabrieken en is al genomineerd voor een prijs.

Endoscopen en crawlers worden gebruikt om door nauwe openingen van tanks te gaan. Applus+ RVIS heeft een samenwerkingen met Olympus en GE en ontwikkeld hiermee zeer effectieve werk methodieken voor het inspecteren van vaten onder druk , leidingwerk en opslagtanks.

Kunstmatige intelligentie in de maak

Snelle vooruitgang in het machinale leren maakt kunstmatige intelligentie een geweldige bondgenoot met hulpmiddelen en camera's op afstand. Samen met 3D-modellen en autonome inspectie routes heeft kunstmatige intelligentie herhalingsinspecties mogelijk gemaakt. Digitale rekenkracht en geavanceerde analyses verwerken een enorme hoeveelheid aan visuele gegevens met multidimensionale relaties in veel verschillende datasets. Met kunstmatige intelligentie krijgt visuele inspectie objectiviteit en analytische kracht. Applus+ RVIS helpt klanten 3D-modellen van hun bedrijfsmiddelen te bouwen en hun kunstmatige intelligentie -databanken op te zetten. Net als Siri en Alexa voor persoonlijk gebruik, zal kunstmatige intelligentie er zijn voor de nieuwe inspecteurs van deze wereld.

 

Voor meer informatie over Applus+ RVIS bezoekt u applusrtd.nl en klikt u op visuele inspectie op afstand of volg ons op LinkedIn (Applus+ RVIS) voor de nieuwste bedrijfsupdates.

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer