Applus+ RVIS wint 2 prijzen voor remote visuele inspectie tools

29 okt 2018Service

Twee Applus+ RVIS-tools voor visuele inspecties op afstand hebben een Commercial Success Award gewonnen van Shell Nederland Raffinaderij te Pernis, de grootste raffinaderij van Europa. Applus+ RVIS combineert deskundigheid op het gebied van inspecties met innovatieve technologieën. Met een “design thinking” principe ontwikkelt zij oplossingen voor inspecties op afstand die de klantervaring volledig transformeren. Twee van deze oplossingen zijn de telescopische video kraanauto (productnaam CU24) en een compacte telescopische camera mast (productnaam PU12) voor inspecties op afstand.

Vorig jaar ontwikkelde Applus+ RVIS de CU24-oplossing op basis van de behoeften van de klant. Met behulp van CU24 kunnen inspecties van pijpleidingbruggen aanzienlijk efficiënter worden uitgevoerd. CU24 werd in 2017 bekroond met de Shell Pernis Commercial Success Award, onder meer omdat deze oplossing vijf keer sneller is dan conventionele inspectiemethodes, hetgeen leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen voor de klant.

Zoals vaker gebeurt, heeft de CU24 echter ook een nieuw inspectieprobleem aan het licht gebracht. In de meeste fabrieken zijn er ruimtes waar doolhofachtige leidingsystemen aanzienlijke uitdagingen kunnen opleveren bij inspecties. Deze ruimtes zijn nauwelijks of nooit toegankelijk voor medewerkers en bestaan vaak uit aardedonkere, zeer complexe stelsels van pijpleidingen en staalconstructies.

Om dit probleem op te lossen, ontwikkelde hetzelfde team een nieuw hulpmiddel: de PU12. Deze oplossing is ontworpen om zeer complexe leidingsystemen te inspecteren die te dicht op elkaar liggen voor bemande inspecties.

 

PU12 bestaat uit een uitschuifbare mast waarop een inspectiecamera is bevestigd met optische zoom en krachtige LED-verlichting, voor heldere beelden in donkere ruimtes. De oplossing biedt bovendien 95% toegankelijkheid tot op een afstand van 12 meter, en is aanzienlijk sneller dan conventionele inspectiemethodes. In april 2018 won de PU12 ook de Shell Pernis Commercial Success Award, minder dan zes maanden nadat de tool was ontwikkeld.

Zoals bij alle systemen voor visuele inspecties op afstand, genereert de PU12 een enorme hoeveelheid digitale visuele informatie. Deze informatie wordt omgezet in gegevens van onschatbare waarde die de klant helpen bij het bepalen van zijn onderhouds- en soms productiestrategieën op de lange termijn, met het oog op het optimaal inzetten van middelen.

Het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van deze tools heeft twee keer op rij de Commercial Success Award mogen ontvangen van de grootste raffinaderij van Europa. Deze geweldige prestatie is te danken aan hun inzicht in de

behoeften van de klant en hun vermogen om diens inspectieproblemen stap voor stap op te lossen, waarbij inspectie-expertise wordt gecombineerd met de nieuwste technologie en de principes van ‘design thinking’.

 

Meer weten over dit project? Stuur een mail aan: bas.pauw@applusrvis.com

Meer nieuws in deze categorie

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Als professional wil je in ontwikkeling blijven. Toch is het niet altijd makkelijk om de stap naar een opleiding écht te zetten. Een van de belemmeringen is de keuze van de juiste facilitaire opleiding. Een opleiding die goed past bij je werk, ervaring en interesses....

Lees meer
Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer gaat veel verder dan goed zorgen voor het gebouw waarin jij en je collega’s werken. Het is een afgeleide van de visie en de doelstellingen van je organisatie. Voor facilitair medewerkers is het de uitdaging om de belangen van de organisatie en medewerkers...

Lees meer