Archipunt: Biosintrum in BIM

3 sep 2018Service

In Oosterwolde verrijst een multifunctioneel centrum dat voor 80% uit biobased materialen bestaat. Wij hebben samen met alle uitvoerende partijen het gebouw uitgewerkt in een intelligent 3D gebouwmodel.

Biosintrum wordt een ontmoetingsplek voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Ze is gericht op het ontwikkelen van een biobased economy. Daarbij worden gewassen en reststromen uit de landbouw en voedingsmiddelenindustrie ingezet voor niet-voedseltoepassingen. Biomassa wordt gebruikt voor de productie van materialen, chemicaliën, transportbrandstoffen en energie (elektriciteit en warmte).

In het gebouw zijn veel innovatieve technieken en materialen gebruikt. Daarom is het extra belangrijk om vooraf alle gebouwonderdelen goed op elkaar af te stemmen. Wij hebben het BIM model gemaakt dat ervoor zorgt dat het gebouw snel en goed gecoördineerd wordt gebouwd.

 

Ander nieuws van Archipunt

Lego en balk-ankers
Onze constructeur Tom heeft een blog geschreven over het nut van zijn aanwezigheid bij een bouwkundige inspectie. Een verhaal over Lego, blokken en balk-ankers.
 
 

In de rol van docent

Onze collega Ferdinand heeft op een aantal basisscholen een gastles verzorgd. Kennisdelen is een belangrijke waarde voor Archipunt.
 
Impact bouwmaterialen

Sinds januari is er een norm voor de milieu-impact van bouwmaterialen. Lees hier wat dit voor jouw gebouw kan betekenen.

Meer nieuws in deze categorie

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Als professional wil je in ontwikkeling blijven. Toch is het niet altijd makkelijk om de stap naar een opleiding écht te zetten. Een van de belemmeringen is de keuze van de juiste facilitaire opleiding. Een opleiding die goed past bij je werk, ervaring en interesses....

Lees meer
Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer gaat veel verder dan goed zorgen voor het gebouw waarin jij en je collega’s werken. Het is een afgeleide van de visie en de doelstellingen van je organisatie. Voor facilitair medewerkers is het de uitdaging om de belangen van de organisatie en medewerkers...

Lees meer