Archipunt: Biosintrum in BIM

3 sep 2018Service

In Oosterwolde verrijst een multifunctioneel centrum dat voor 80% uit biobased materialen bestaat. Wij hebben samen met alle uitvoerende partijen het gebouw uitgewerkt in een intelligent 3D gebouwmodel.

Biosintrum wordt een ontmoetingsplek voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Ze is gericht op het ontwikkelen van een biobased economy. Daarbij worden gewassen en reststromen uit de landbouw en voedingsmiddelenindustrie ingezet voor niet-voedseltoepassingen. Biomassa wordt gebruikt voor de productie van materialen, chemicaliën, transportbrandstoffen en energie (elektriciteit en warmte).

In het gebouw zijn veel innovatieve technieken en materialen gebruikt. Daarom is het extra belangrijk om vooraf alle gebouwonderdelen goed op elkaar af te stemmen. Wij hebben het BIM model gemaakt dat ervoor zorgt dat het gebouw snel en goed gecoördineerd wordt gebouwd.

 

Ander nieuws van Archipunt

Lego en balk-ankers
Onze constructeur Tom heeft een blog geschreven over het nut van zijn aanwezigheid bij een bouwkundige inspectie. Een verhaal over Lego, blokken en balk-ankers.
 
 

In de rol van docent

Onze collega Ferdinand heeft op een aantal basisscholen een gastles verzorgd. Kennisdelen is een belangrijke waarde voor Archipunt.
 
Impact bouwmaterialen

Sinds januari is er een norm voor de milieu-impact van bouwmaterialen. Lees hier wat dit voor jouw gebouw kan betekenen.

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer