Collé: verhuur elektrische knik-wieldumpers van Wacker Neuson

7 jan 2022Ledennieuws, Service

Collé breidt de verhuurvloot uit met elektrische knik-wieldumpers van Wacker Neuson

Emissievrij en efficiënt werken in kleine ruimtes, snel manoeuvreren en eenvoudig transporteren met de compacte DW15e knik-wieldumper.

De nieuwe wieldumpers zijn geproduceerd door het Oostenrijkse Wacker Neuson. Collé is importeur/dealer van deze vooraanstaande producent van grondverzetmaterieel, waar men al decennialang mee samenwerkt. Collé Rental & Sales voegt twee modellen, compacte knik-wieldumpers toe aan haar reeds uitgebreide assortiment. Deze DW15e zijn de eerste elektrisch aangedreven wieldumpers van Wacker Neuson. Met een laadvermogen van 1.500 kg en een gestreken bakinhoud van 0,65 m³ kun je voldoende grondstoffen op schone wijze afvoeren. De klant heeft de keuze uit een hoogkiep of een draaikiepvariant. Bovendien werkt de DW15e wieldumper volledig emissievrij en met aanzienlijk lager geluidsniveau. Het geluidsniveau bedraagt maximaal 60 decibel.

Twee elektrische motoren

Uniek aan deze wieldumper is dat de DW15e van Wacker Neuson met twee elektrische motoren uitgerust is. Zo zorgt de ene elektromotor voor de aandrijving, terwijl de tweede elektrische motor het hydraulische systeem voor zijn rekening neemt, inclusief energieterugwinning bij remmen en bergafwaarts rijden. De DW15e knik-wieldumper biedt dezelfde prestaties als de conventionele wieldumper 1501 van Wacker Neuson met verbrandingsmotor. Door de elektrische aandrijving is deze wieldumper uitermate geschikt voor gebruik in emissiegevoelige omgevingen zoals stadscentra. Dankzij de knikbesturing en de vierwielaandrijving is de DW15e wieldumper de perfecte partner op moeilijk toegankelijke en ruwe terreinen. Tenslotte is de DW15e uitgevoerd met een standaard 230V-stekker. Zo kun je de wieldumper op ieder willekeurig stopcontact aansluiten.

Elektrificatie grondverzetmachines

Collé zet volop in op de elektrificatie van haar machinepark. Eind 2021 bestaat het machinepark van Collé Rental & Sales uit reeds meer dan 7.000 elektrische machines. Inspelend op de marktontwikkelingen en marktvraag hebben wij de voorbije twee jaar dan ook fors geïnvesteerd in elektrische grondverzetmachines, zodat wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Zo hebben wij o.a. de Wacker Neuson EZ17e rupsgraafmachine, de Wacker Neuson WL20e wiellader en de trilplaten types AP1840e en AP2560e, alsook de AS60e trilstamper aan ons grondverzet assortiment toegevoegd. Onze slogan is dan ook: “Blauw het nieuwe Groen”.
Wilt u meer informatie ontvangen over de elektrische DW15e knik-wieldumper of één van de andere elektrische grondverzetmachines, neem dan contact op via info@colle.eu of bel naar +31 (0)46 4574 100.

Meer nieuws in deze categorie

Open dag bewaarloods Berg Landbouw te Sappemeer

Open dag bewaarloods Berg Landbouw te Sappemeer

In opdracht van Berg Landbouw uit Sappemeer heeft Daniels Smart Energy een zonnestroominstallatie gerealiseerd met een totaal vermogen van ruim 170.000 Watt piek.Het systeem dat 1.872 panelen telt is in samenwerking met een leverancier van zonnepanelen (DC) en een...

Lees meer