Corocor: Zomer in Nederland

5 aug 2020Service

Zomer in Nederland

In een periode waarin een deel van Nederland vakantie (in eigen land) viert werken we bij Corocor rustig door voor onze opdrachtgevers. In deze nieuwsbrief aandacht voor waterschade en dan met name schade die ontstaan is door regen of hoosbuien. In dit artikel geven wij enkele tips die u zelf kunt doen.
Ook zijn we helaas nog niet verlost van het Covid19 of Corona virus. Indien u te maken heeft met een zieke werknemer is het belangrijk om ook te denken aan de gevolgen van de besmetting op de werkplek. Verderop kunt u lezen hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Waterschade

Het komt steeds vaker voor dat er plaatselijk enorme regen/hoosbuien voorkomen, meestal gepaard met veel wind. De schades door deze zware storm/regenval zijn het doemscenario van menig pand- of bedrijfseigenaar.
Jaarlijks is de Stichting Salvage betrokken bij veel waterschade, waarvan 73% van de gevallen buiten kantoortijd ontstaat.
Het is belangrijk om te weten wie je in kunt schakelen om de schade te verhelpen. Als er schade is ontstaan is snel handelen geboden om er in ieder geval voor te zorgen dat het machinepark en de goederen niet nog meer schade oplopen.

Checklist wat te doen :

 • Neem zelf onmiddellijk maatregelen om verdere schade te beperken. Let op, dit is een wettelijke verplichting. Bij nalatigheid kan dit de hoogte van het schadebedrag beperken
 • Schakel geen nat geworden apparatuur of machines in of schakel de stroom uit indien er nog apparatuur aangesloten is
 • Bel de brandweer en/of de verzekering
 • De brandweer zal na overleg de Stichting Salvage vragen ter plekke te komen
 • Stichting Salvage zal in de regio het dienstdoende / dichtbij zijnde reconditioneringsbedijf oproepen
 • Het reconditioneringsbedijf is uitgerust om onmiddellijk maatregen te nemen,
 • Tijdens / vlak na de beredding moet een plan van aanpak opgesteld worden om z.s.m. terug te keren naar de oude situatie (o.a. opstellen reconditioneringsplan en contact met de schade experts.)

Tips voor particulieren te doen met name als je langere tijd van huis bent 

 • Zorg dat de hemelwaterafvoeren niet verstopt zijn (bladeren verwijderen)
 • Sluit de hoofdkraan af tijdens de vakantie
 • Plaats een water-opvangbak onder de wasmachine en installeer een waterstop
 • Heeft je huis een kelder? Plaats daar een waterdetector die alarm slaat bij een overstroming
 • Controleer/vervang de kitranden in de badkamer en (bij)keuken) – richtlijn is elke 5 jaar
 • Tap in de winter de buitenkraan af en blaas de leiding door
 • Controleer de cv ketel op lekkage en check of de condens afvoer niet door kalk is verstopt – zet tijdens de wintersportvakantie de thermostaat op minimaal 8 graden en zorg ervoor dat alle radiatorkranen open staan.
 • Sluit (dak)ramen als je niet thuis bent. (waterschade door een open raam is vaak niet gedekt!)

Uiteraard valt of staat alles met een goede verzekering. Waterschade valt onder de opstalverzekering. Het is belangrijk om te kijken wat er in de polis staat over wat wel en niet onder de dekking valt. Vaak is het zo dat bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding niet wordt vergoed. Schade t.g.v. een technische oorzaak kan vaak worden geclaimd op een derde partij. Indien er in de polis staat dat waterschade door natuurgeweld moet zijn veroorzaakt wordt daardoor in veel andere gevallen niets uitgekeerd.

Altijd tot u dienst 24h/7 op alarmnummer 0800-2676267

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer