DroneQ lanceert wereldwijde ROV Services als aanvulling op Drone Services

18 mei 2021Service

DroneQ is een Next generation Unmanned Vehicle System Operator & Integrator, waarbij operationele processen en autonomie belangrijke factoren zijn voor operaties in de lucht, op het land, op het water en onderwater! Werkterreinen zijn onder meer onbemande aerial systemen (drones), onbemande oppervlakte vaartuigen (USV) en onderwaterdrones (ROV’s).

DroneQ heeft meer dan 20 jaar maritieme ervaring en heeft de wortels in offshore, civiele sub- en oppervlaktebouw en maritieme Disaster & Incident Response. Taken die worden uitgevoerd zijn onder meer ondersteuning bij offshore booractiviteiten, pijpleiding- en kabelleg activiteiten, constructie- en decommissie activiteiten en inspecties van olie- en gaswinningsinstallaties, pijpleidingen, kabels en oppervlakte- en andere onderzeese installaties met UAV’s en ROV’s (Remotely Operated Vehicles) of onderwaterdrones.

DroneQ heeft wereldwijd kennis en ervaring opgebouwd in destructieve en niet-destructieve inspecties, registratie en rapportage op alle niveaus, van senior management tot technische stakeholders. DroneQ past deze kennis en ervaring toe met state-of-the-art Drone Command Centers van waaruit Unmanned Vehicle operaties worden gepland, gemanaged, bediend en geconsolideerd om voor klanten vracht te vervoeren, waardevolle gegevens te verzamelen, veilig opslaan, bewerken, analyseren en delen met klanten, gebruik makend van innovatieve technologieën en processen.

DroneQ Subsea Services met ROV Operations

DroneQ Aerial Services,  specialist in industriële drone inspecties en lange afstand vracht drone logistiek voor de Offshore Energy industrie, heeft DroneQ Subsea Services gelanceerd om de Aerial Services te  complimenteren met onderwaterdrone of Remote Operated Vehicle (ROV)  Subsea Services.

DroneQ Subsea Services zet ROV Operations in voor zowel Offshore operaties als haven- en binnenlandse ROV operaties. Offshore ROV-operaties omvatten inspecties van windturbines en productieplatforms op leidingen, constructies en andere onderzeese constructies, pijpleiding- en kabels. Haven- en binnenlandse ROV-operaties omvatten inspecties van scheepsromp-, schroeven en roer, kathodische beschermingsinspectie, haveninfrastructuur zoals sluizen, kades en steigers. Ook binnenlandse inspecties van objecten zoals bruggen, dammen en dijken, pompinstallaties en andere waterbeheerinstallaties maken deel uit van DroneQ Subsea Services.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de verschillende gebieden van de Offshore Energy industrie en een sterke focus van toegewijde partnerschappen met innovatieve technologie partners, is DroneQ een betrouwbare partner en in staat om Drone- en ROV Operations te verankeren in de operationele processen van klanten, waardoor een zeer sterke service met toegevoegde waarde wordt gecreëerd.

Het adresseren van business drivers die de CO2-footprint verbeteren, de kosten verlagen, de efficiëntie en veiligheid verbeteren, daagt DroneQ uit om sterk innovatief en veelzijdig te zijn in het gebruik van onbemande technologie, gericht op een maximale autonomie en gebruik van kunstmatige intelligentie en andere maritieme opkomende technologieën!

DroneQ Innovation Factory

De dienstverlening van zowel Aerial als Subsea Services als geïntegreerde DroneQ Services heeft als voordeel dat DroneQ gecombineerde onderwater- en luchtinspecties kan uitvoeren en gebruik kan maken van volwassen DroneQ processen en procedures die een maximale kwaliteit van services en voorspelbaarheid voor klanten garanderen. Het stelt DroneQ ook in staat om het DroneQ technologie ontwikkelings- en innovatieplatform en strategieën te delen. Dit creëert meetbare voordelen voor zowel technologie als kostenefficiëntie.

DroneQ participeert in diverse toonaangevende innovatieprogramma’s met toonaangevende organisaties zoals Maritime Emerging Technologies Innovation Park (METIP), Offshore Wind Innovation Centre (OWIC) en Saxion University of Applied Sciences, in samenwerking met het MKB en wereldwijde enterprises in de Offshore industrie. DroneQ heeft de mogelijkheden en organisatiestructuur om snel en efficiënt nieuwe ontwikkelingen en innovaties naar de dagelijkse wereldwijde operations te brengen.

ROV Operations

DroneQ Drone Command Centers zijn gebouwd met processen en procedures waarmee het voldoet aan de nieuwe ISO-norm 21384 voor onbemande luchtsystemen Deel 3: Operationele procedures. Dit biedt een solide basis waar DroneQ aantoonbaar in control is van Drone Operations en compliance kan aantonen ten opzichte van wet- en regelgeving en policies en procedures van DroneQ en haar klanten. ROV Operations worden op dezelfde manier uitgevoerd, waardoor maximale standaardisatie en veiligheid van ROV Operations wordt gegarandeerd.

DroneQ heeft jarenlange ervaring in maritieme rampen- en incident response, en werkt volgens de processen en procedures waardoor snelle en efficiënte mobilisaties en inzet van zowel drone- als ROV-operaties mogelijk zijn. Veelzijdige hightech en innovatieve technologie, gecombineerd met kristalheldere processen en hoog opgeleid, ervaren en gemotiveerd personeel adresseren de vele boven- en  onderwater uitdagingen aan die klanten kunnen hebben.

 

 

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer