EBG Kenniscafé voor ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap

17 sep 2019Service

Op woensdagmiddag 25 september organiseert Economic Board Groningen (EBG) het EBG Kenniscafé in Noordbroek, met als thema: ’Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap?’ Tijdens het plenaire deel en de kennistafels kunnen ondernemers praktische kennis opdoen voor het maken van een businessplan, marketingplan, een investerings- en/of financieringsplan en een plan voor bedrijfsoverdracht. EBG Kenniscafé is een informele netwerkbijeenkomst voor ondernemers in Noord- en Midden-Groningen, met het doel hen bij elkaar te brengen en te informeren over onderwerpen die zij zelf hebben aangedragen.

Het EBG Kenniscafé vindt dit keer plaats in Boerderijcafé Mausel in Noordbroek en is bedoeld voor ondernemers in de gemeenten Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Midden-Groningen en voormalige gemeente Ten Boer.

Uit gesprekken met ondernemers blijkt dat zij soms niet weten hoe zij hun onderneming verder kunnen professionaliseren. Het kan dan een goed idee zijn om een adviseur in te schakelen voor hulp bij het opstellen van een plan dat hen helpt om een volgende stap te zetten met hun onderneming. Tijdens het EBG Kenniscafé op 25 september geven professionals uit de regio deelnemers praktische tips en adviezen. Ook kunnen ondernemers met elkaar van gedachten wisselen over deze onderwerpen tijdens de netwerkborrel.

Sprekers uit de regio
Ondernemers uit de regio delen tijdens het plenaire deel hun ervaringen in de praktijk. Edwin Gerbers van A7 Indoorski in Zuidbroek vertelt wat hem ertoe heeft gebracht om ondernemer te worden en hoe hij zich heeft laten adviseren over de financiering en marketing van zijn nieuwe bedrijf.
Tjeert Vaatstra van Vaatstra Installatietechniek in Bedum vertelt hoe hij vraagstukken op het gebied van bedrijfsoverdracht, risicofinanciering en marketing heeft aangepakt.

 

De diepte in aan de kennistafels
Na het gezamenlijke gedeelte kunnen de deelnemers in twee rondes aanschuiven bij een van de vijf kennistafels en dieper ingaan op de verschillende onderwerpen. Ze kunnen kiezen uit de thema’s: een businessplan opstellen (Harjo Spijk van Accountantskantoor Spijk), een investerings- en financieringsplan maken (Ondernemershuis Noord-Groningen), bedrijfsoverdracht (Ondernemershuis Noord-Groningen), marketingplan maken (Jeroen van der Meulen van Frissekom) en Innovatie en business development (Niels Nederpelt van Lumius). Ook is er tijdens en na de kennistafels voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met collega ondernemers.

Meer weten over de sprekers tijdens het EBG Kenniscafé? Bekijk dan de video’s op www.ebgn.nl/ambitie!

Aanmelden
Het EBG Kenniscafé vindt plaats op woensdag 25 september in Boerderijcafé Mausel, Noorderstraat 21 in Noordbroek. Het programma start om 15.30 uur, de inloop is vanaf 15.00 uur. Ondernemers uit Noord- en Midden-Groningen kunnen zich gratis aanmelden voor het EBG Kenniscafé, via www.ebgn.nl/ambitie     

 

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer