FC Groningen Lancering programma ‘Talenten op één business‘

5 okt 2017Service

Initiatiefnemers FC Groningen én NDC Mediagroep lanceren samen met partners Marketing Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en Vos Opmaat Consultancy een uniek programma: ‘Talenten op één business’.  Dit is een nieuw initiatief voor jonge talenten, waarin leren van de sportwereld én van elkaar belangrijke uitgangspunten zijn. Gezamenlijk willen de partijen hiermee het thema ‘Talentontwikkeling’ binnen het bedrijfsleven nadrukkelijker op de kaart zetten.

‘Talenten op één business’ is een multidisciplinair netwerk en inspiratieplatform waar talenten uit het bedrijfsleven en de sport elkaar ontmoeten en van elkaar leren. “Wij merken steeds meer dat onze zakelijke relaties uitdagingen hebben op het gebied van het vinden maar ook juist binden van goede werknemers”, geeft commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen aan. “Arbeidsmarktcommunicatie krijgt in de sportwereld een steeds prominentere rol. Maar als we dan in gesprek zijn met deze partijen merken we dat veel bedrijven nog niet weten hoe ze met een veranderende maatschappij moeten omgaan. Talentvolle medewerkers kijken verder dan een goed salaris.”

Het programma ‘Talenten op één business‘  is opgezet om bewustwording te creëren bij het bedrijfsleven, dat er aandacht is voor dit thema. “Iedereen krijgt ermee te maken”, zegt ook commercieel directeur Pier Baarsma van NDC Mediagroep. “Vanuit ons merk ‘Ambitie’ hebben wij hier dagelijks mee van doen en juist met FC Groningen kunnen we dan een krachtige combinatie maken. Talent wordt toch vaak in eerste instantie gekoppeld aan sport.”

Het ‘Talenten op één business’ programma is primair gericht op talentvolle medewerkers, jonger dan 40 jaar, met een hoog ambitieniveau. Zij werken voor het noordelijke bedrijfsleven of de overheid. Deze groep wordt aangevuld met een aantal talentvolle topsporters om zo vanuit verschillende disciplines te leren. Ook vanuit de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit worden elk 5 topstudenten afgevaardigd.

Het programma ‘Talenten op één business’ bestaat uit diverse activiteiten:

4 x Inspiratie & Voetbal
Voorafgaand aan vier thuiswedstrijden zal er een inspiratiesessie worden georganiseerd. Uiteraard bekijken we daarna gezamenlijke de wedstrijd en wordt er afgesloten met een drankje.

• Vrijdag 20 oktober FC Groningen – Willem II
Aanvang programma: 17.30 uur
Thema: ‘Ik en mijn talent’
Sprekers: Hein Gert Triemstra & Janka Stoker

• Zaterdag 27 januari FC Groningen – Heracles Almelo
Aanvang programma: 16. 00 uur
Thema: ‘Word de beste versie van jezelf’
Spreker: Bert Otten & Gerard Kemkers

• Vrijdag 27 februari FC Groningen – NAC Breda
Aanvang programma: 17.30 uur
Thema: ‘Leiding geven in extreme omstandigheden’
Spreker: Jan Swillens

• Zondag 29 april FC Groningen – Excelsior
Aanvang programma: 12.00 uur
Thema: ‘De wereld veranderen’
Spreker: Nick Stevens

voorkant brochure

4 x co-creatie sessies
Deelnemers bespreken in co-creatie sessies casussen. Uitgangspunt is van elkaar leren en elkaar inspireren. Netwerken door samenwerken. Tijdens deze sessies ontwikkelt een ieder voor de eigen organisatie een plan van aanpak om het thema talentontwikkeling in het eigen bedrijf te optimaliseren.
Data: 15 november, 14 februari, 21 maart, 23 mei.

Clinic FC Groningen
Teambuilding gericht op topsport. Alle deelnemers komen met sportkleding op het trainingscomplex Corpus den Hoorn en worden als professionele sporters onder handen genomen. Deze activiteit zal in het voorjaar van 2018 plaatsvinden.

Talenten- en Persoonlijkheidsanalyse
Inzicht in talent is belangrijk om leiderschap te versterken. Vos Opmaat Consultancy biedt deelnemers hiervoor een potentieel analyse en leiderschap coaching aan. Deze analyse geeft direct inzicht, antwoord en praktische handvatten, die op het eerste gezicht vaak niet voor de hand liggen. De talent-scan bestaat altijd uit een analyse en een of meerdere gesprekken met een gediplomeerd assessor. Onderdeel hiervan is ook een gesprek met de deelnemer en de leidinggevende.

Met dit traject versterk je de volgende competenties:
• Delegeren
• Mensgericht leiderschap
• Organisatie-sensitiviteit
• Overwicht
• Taakgericht leiderschap

In de begeleiding maakt Vos Opmaat Consultancy gebruik van de leiderschapsprincipes van Covey en het model ‘Good to great’ van Jim Collins.

Meer informatie over dit programma en aanmelden.

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer