Mark Climate Technology: Wat is adiabatische koeling?

24 jun 2020Service

Adiabatische koeling berust op het principe van de verdamping van water – ook wel verdampingskoeling genoemd. De warmte die hiervoor benodigd is wordt onttrokken aan de buitenlucht. Vandaar dat deze methode vooral bij hoge buitentemperaturen een effectieve manier is om een gebouw of ruimte te koelen.

ColdStream – directe koeling

Voor directe adiabatische koeling heeft Mark de ColdStream in haar assortiment. Bij dit toestel stroomt de verse buitenlucht door met water bevochtigde cellulose filters. Door de verdamping van het leidingwater wordt de luchttemperatuur op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier verlaagd. De techniek is betrouwbaar, veilig, eenvoudig en nagenoeg onderhoudsvrij.

De Mark ColdStream is bijzonder geschikt voor het koelen en ventileren van grote industriële ruimtes, zoals werkplaatsen, garages en lashallen.

 

Klik hier om meer te lezen.

 

Meer nieuws in deze categorie

EBG Kenniscafé 23 september

EBG Kenniscafé 23 september

EBG Kenniscafé 23 september Wil je als ondernemer ontdekken waar er meer kansen liggen voor je bedrijf? Kom dan op 23 september naar de workshop Business Model Canvas in Garnwerd. Kijk voor meer info en aanmelden op deze site. Fotografie-reizen.nl uit Delfzijl wint...

Lees meer
Peutz: Een ander geluid in coronatijd

Peutz: Een ander geluid in coronatijd

Sinds half maart is ons omgevingsgeluid door de 'coronamaatregelen' veranderd: minder vliegtuigen, minder verkeer, minder treinen en minder activiteiten op straat. Geluiden uit de natuur krijgen daardoor meer de ruimte. Peutz meet op diverse locaties in Nederland...

Lees meer