Mark levert luchtbehandelingskasten aan De Broodfabriek

24 feb 2016Service

In de zomer van 2015 is het Expo en Event Centre De Broodfabriek (voorheen Darling Market) in Rijswijk voorzien van een geheel nieuw verwarmingssysteem. Voor een optimaal binnenklimaat van het complex heeft Mark Climate Technology vijf luchtbehandelingskasten geleverd.

Om daarnaast te voorkomen dat er in de wintermaanden kou binnenkomt via de laad- en losdeuren zijn er vijf luchtgordijnen van Mark boven de deuren geplaatst. Doordat het nieuwe verwarmingssysteem stiller is en het centrum eenvoudiger aangenaam verwarmd kan worden, heeft de Broodfabriek zijn positie als evenementenlocatie kunnen versterken.

Specificaties

De op het dak geplaatste Mark luchtbehandelingskasten zijn van het type AHU2520 en AHU3525. In totaal leveren de units een maximale luchthoeveelheid van 117.000 m³/h met een nominaal vermogen van 1.455 kW. De directe gestookte luchtgordijnen zijn geplaatst boven de overhead deuren van 5 x 5 meter. Ieder luchtgordijn bevat een pilotbrander waarvan de waakvlam continu blijft branden zodat de unit snel in werking treedt. Daarnaast werkt het luchtgordijn met twee luchtstromen: een primaire (de luchtverwarmer) en een secundaire (restwarmte boven uit de hal).

Het installeren van de luchtbehandelingskasten en luchtgordijnen is in samenwerking met Kropman Installatietechniek uitgevoerd.

Klik hier voor meer informatie over onze Mark luchtbehandelingskasten.

Meer nieuws in deze categorie

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Als professional wil je in ontwikkeling blijven. Toch is het niet altijd makkelijk om de stap naar een opleiding écht te zetten. Een van de belemmeringen is de keuze van de juiste facilitaire opleiding. Een opleiding die goed past bij je werk, ervaring en interesses....

Lees meer
Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer gaat veel verder dan goed zorgen voor het gebouw waarin jij en je collega’s werken. Het is een afgeleide van de visie en de doelstellingen van je organisatie. Voor facilitair medewerkers is het de uitdaging om de belangen van de organisatie en medewerkers...

Lees meer