Mark ventilatie-units voldoen aan nieuwe EU-richtlijn 1253/2014

24 feb 2016Service

Vanaf 1 januari 2016 moeten alle nieuwe luchtbehandelingskasten gebouwd en geleverd worden volgens de wettelijke eisen van de nieuwe EU-richtlijn 1253/2014.

Luchtbehandelingskasten (toe- en afvoer-units) met een luchtdebiet groter dan 1000 m3/h moeten vanaf heden voorzien zijn van een regelbare warmteterugwinning met een voorgeschreven minimaal rendement. In deze installatie dienen ook de ventilatoren toerengeregeld te zijn uitgevoerd zodat de SFP (specific fan power) limieten niet worden overschreden.

Voor uitgebreide informatie over de EU-richtlijn 1253/2014 verwijzen wij u graag naar onze flyer.

Met deze nieuwe eisen wil de Europese Commissie het maximale energieverbruik van ventilatiesystemen in gebouwen aanzienlijk beperken.

Alle Mark ventilatie-units voldoen aan de EU-richtlijn 1253/2014. De Mark Airstream warmteterugwin-unit is gecertificeerd volgens de RLT Richtlinie-01 en voldoet daarmee ook automatisch aan de EU-richtlijn 1253/2014.

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer