Mark ventilatie-units voldoen aan nieuwe EU-richtlijn 1253/2014

24 feb 2016Service

Vanaf 1 januari 2016 moeten alle nieuwe luchtbehandelingskasten gebouwd en geleverd worden volgens de wettelijke eisen van de nieuwe EU-richtlijn 1253/2014.

Luchtbehandelingskasten (toe- en afvoer-units) met een luchtdebiet groter dan 1000 m3/h moeten vanaf heden voorzien zijn van een regelbare warmteterugwinning met een voorgeschreven minimaal rendement. In deze installatie dienen ook de ventilatoren toerengeregeld te zijn uitgevoerd zodat de SFP (specific fan power) limieten niet worden overschreden.

Voor uitgebreide informatie over de EU-richtlijn 1253/2014 verwijzen wij u graag naar onze flyer.

Met deze nieuwe eisen wil de Europese Commissie het maximale energieverbruik van ventilatiesystemen in gebouwen aanzienlijk beperken.

Alle Mark ventilatie-units voldoen aan de EU-richtlijn 1253/2014. De Mark Airstream warmteterugwin-unit is gecertificeerd volgens de RLT Richtlinie-01 en voldoet daarmee ook automatisch aan de EU-richtlijn 1253/2014.

Meer nieuws in deze categorie

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Als professional wil je in ontwikkeling blijven. Toch is het niet altijd makkelijk om de stap naar een opleiding écht te zetten. Een van de belemmeringen is de keuze van de juiste facilitaire opleiding. Een opleiding die goed past bij je werk, ervaring en interesses....

Lees meer
Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer gaat veel verder dan goed zorgen voor het gebouw waarin jij en je collega’s werken. Het is een afgeleide van de visie en de doelstellingen van je organisatie. Voor facilitair medewerkers is het de uitdaging om de belangen van de organisatie en medewerkers...

Lees meer