Mark ventilatie-units voldoen aan nieuwe EU-richtlijn 1253/2014

24 feb 2016Service

Vanaf 1 januari 2016 moeten alle nieuwe luchtbehandelingskasten gebouwd en geleverd worden volgens de wettelijke eisen van de nieuwe EU-richtlijn 1253/2014.

Luchtbehandelingskasten (toe- en afvoer-units) met een luchtdebiet groter dan 1000 m3/h moeten vanaf heden voorzien zijn van een regelbare warmteterugwinning met een voorgeschreven minimaal rendement. In deze installatie dienen ook de ventilatoren toerengeregeld te zijn uitgevoerd zodat de SFP (specific fan power) limieten niet worden overschreden.

Voor uitgebreide informatie over de EU-richtlijn 1253/2014 verwijzen wij u graag naar onze flyer.

Met deze nieuwe eisen wil de Europese Commissie het maximale energieverbruik van ventilatiesystemen in gebouwen aanzienlijk beperken.

Alle Mark ventilatie-units voldoen aan de EU-richtlijn 1253/2014. De Mark Airstream warmteterugwin-unit is gecertificeerd volgens de RLT Richtlinie-01 en voldoet daarmee ook automatisch aan de EU-richtlijn 1253/2014.

Meer nieuws in deze categorie

Een werkplaats vol takels voor Hijsspecialist.nl

Een werkplaats vol takels voor Hijsspecialist.nl

De keurmeesters van Hijsspecialist.nl hebben uiteenlopende werkzaamheden. Ook in deze periode worden de opdrachten op locatie én in onze werkplaats – met gepaste maatregelen – uitgevoerd. Zo ook het keuren van diverse producten, zoals takels. De afgelopen weken stond...

Lees meer
Vacature Holland Malt: elektrotechnisch engineer

Vacature Holland Malt: elektrotechnisch engineer

Als  Elektrotechnisch Engineer, ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en verbeteren van procesbesturingssystemen binnen de Mouterij (één van de grootste en modernste van Europa). Enerzijds ontwerp én beheer je de besturingssystemen, maar ook het ontwikkelen van...

Lees meer