Onderzoek wijst uit: beslissers in de interne logistiek beoordelen Linde trucks als “bijzonder goed”

28 mei 2020Service

Het merk Linde wordt bijzonder goed beoordeeld door leidinggevenden in de intern logistieke branche. Dit is het resultaat van marktonderzoek van de ‘Vogel Communications Groep’. In elf van in totaal twaalf beoordelingscategorieën is Linde bovengemiddeld beoordeeld.

De studie is gebaseerd op een enquête onder in totaal 459 intralogistieke experts afgenomen in de periode van september 2019 tot januari 2020. Ongeveer tweederde van de ondervraagden werkt als “beslisser” in een leidinggevende functie. Het percentage van deze groep die een heftruckrijbewijs bezit, is groot. Het zijn dus insiders uit de branche met veel praktische ervaring.

Vooral de sectoren logistieke dienstverlening, machinebouw en automotive waren goed vertegenwoordigd in het onderzoek, maar ook vertegenwoordigers uit bijvoorbeeld de detailhandel of de chemische- en kunststofindustrie namen deel. Om de negen fabrikanten (Clark, Crown, Hyster, Jungheinrich, Linde Material Handling, Mitsubishi, Still, Toyota Material Handling en Yale) adequaat te kunnen beoordelen, was ervaring met hun producten een voorwaarde voor deelname aan het onderzoek.

Linde Material Handling kwam bijzonder overtuigend uit de bus in de categorieën die de gebruikers als cruciaal beschouwen. Dit omvat onder andere de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten en de beschikbaarheid van de trucks op de lange termijn. Bovendien waren de respondenten enthousiast over de innovaties van Linde. Linde Material Handling ligt ruim boven het gemiddelde in elf van de twaalf categorieën van de studie. Alleen in de categorie ‘prijsstelling’ haalt Linde ‘slechts’ het gemiddelde.

Volgens het onderzoek blijven pallettrucks de hoofdrol spelen in de dagelijkse logistieke operaties: ongeveer 70% van de ondervraagden gebruikt deze trucks. De vorkheftrucks scoren hier 10% lager. Volgens de geïnterviewden zal het gebruik van pallettrucks in de

toekomst nog verder toenemen, hetzelfde geldt voor autonome systemen. Bijna 60% van de ondervraagden wil zijn vloot efficiënter inrichten.

Het brancheportaal “Simplexity – Intralogistics Insights” van de KION Group publiceerde meer informatie over het onderzoek.

 

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer