Onderzoek wijst uit: beslissers in de interne logistiek beoordelen Linde trucks als “bijzonder goed”

28 mei 2020Service

Het merk Linde wordt bijzonder goed beoordeeld door leidinggevenden in de intern logistieke branche. Dit is het resultaat van marktonderzoek van de ‘Vogel Communications Groep’. In elf van in totaal twaalf beoordelingscategorieën is Linde bovengemiddeld beoordeeld.

De studie is gebaseerd op een enquête onder in totaal 459 intralogistieke experts afgenomen in de periode van september 2019 tot januari 2020. Ongeveer tweederde van de ondervraagden werkt als “beslisser” in een leidinggevende functie. Het percentage van deze groep die een heftruckrijbewijs bezit, is groot. Het zijn dus insiders uit de branche met veel praktische ervaring.

Vooral de sectoren logistieke dienstverlening, machinebouw en automotive waren goed vertegenwoordigd in het onderzoek, maar ook vertegenwoordigers uit bijvoorbeeld de detailhandel of de chemische- en kunststofindustrie namen deel. Om de negen fabrikanten (Clark, Crown, Hyster, Jungheinrich, Linde Material Handling, Mitsubishi, Still, Toyota Material Handling en Yale) adequaat te kunnen beoordelen, was ervaring met hun producten een voorwaarde voor deelname aan het onderzoek.

Linde Material Handling kwam bijzonder overtuigend uit de bus in de categorieën die de gebruikers als cruciaal beschouwen. Dit omvat onder andere de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten en de beschikbaarheid van de trucks op de lange termijn. Bovendien waren de respondenten enthousiast over de innovaties van Linde. Linde Material Handling ligt ruim boven het gemiddelde in elf van de twaalf categorieën van de studie. Alleen in de categorie ‘prijsstelling’ haalt Linde ‘slechts’ het gemiddelde.

Volgens het onderzoek blijven pallettrucks de hoofdrol spelen in de dagelijkse logistieke operaties: ongeveer 70% van de ondervraagden gebruikt deze trucks. De vorkheftrucks scoren hier 10% lager. Volgens de geïnterviewden zal het gebruik van pallettrucks in de

toekomst nog verder toenemen, hetzelfde geldt voor autonome systemen. Bijna 60% van de ondervraagden wil zijn vloot efficiënter inrichten.

Het brancheportaal “Simplexity – Intralogistics Insights” van de KION Group publiceerde meer informatie over het onderzoek.

 

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwsbrief 04 – 2021

Nieuwsbrief 04 – 2021

Zoals u van Businessplatform Eemshaven.info gewend bent, staat ook de vierde Nieuwsbrief van 2021 weer vol nieuws van en over onze leden. U treft onder andere informatie aan over de robothond SPOT, stikstof vrijstellingen voor de bouwsector, zeewierkweek in de...

Lees meer
Interlease – rijden op Groengas | aanbieding

Interlease – rijden op Groengas | aanbieding

Groen rijden ? 🚗✅ InterLease heeft in samenwerking met Groenewold & Dijkhuizen BV een mooie aanbieding voor u als ondernemer. Fiat Doblo op CNG Gas nieuw uit voorraad leverbaar. In de Financial Lease reeds mogelijk vanaf €239,= per maand inclusief € 75,00 gratis...

Lees meer