Opening International Business Office op 15 november a.s.

28 okt 2021Service

15 November a.s. wordt in het oude Unive-kantoor aan de Farmsumerweg 4 – 6 in Appingedam het IBICA, het International Business Office, geopend.

Het mkb is dé banenmotor van Nederland. Zeker in onze regio. Startups spelen daarin een grote rol. Ze gedijen goed op het platteland, zelfs beter dan in steden. Dat concludeerde het Sociaal Cultureel Planbureau enkele jaren geleden. Maar wat hebben deze ondernemers nodig om optimaal te kunnen ondernemen? En hoe kunnen wij hen vanuit onderwijs, onderzoek en overheid ondersteunen bij zaken als bedrijfsprocessen, innovatie en internationaal zakendoen? Mkb’ers – ook startups – lopen vaak tegen uitdagingen aan op het gebied van innovatie en internationalisering. International Business Oce in de Innovatiewerkplaats Appingedam helpt.

 

Verschillende tools en werkplekken

Hoe? Met werkplekken, een (internationaal) netwerk met het Europe Enterprise Network (EEN), Startup Eems-Dollard-regio en diverse tools. Het Europe Enterprise Network helpt ondernemers kosteloos met het vinden van partners wereldwijd. Zo kunnen we hen verbinden aan duizenden bedrijven in geheel Europa. Andere tools waarmee we ondernemers kunnen helpen zijn onder meer de Company Health Check en de Critical Friends-methode.

Opening International Business Office in IWP Appingedam

Maandag 15 november

Tijd: 14:30

Waar: innovatiewerkplaats in Appingedam, Farmsumerweg 4-6, Appingedam

 

Innovatiewerkplaats Appingedam

International Business Oce is een nieuwe dienst van de Innovatiewerkplaats Appingedam. De innovatiewerkplaats (IWP) maakt deel uit van het Regionaal Innovatie Framework. In verschillende IWP’s in Groningen en de kop van Drenthe komen bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en inwoners samen om te werken aan thema’s die spelen in het gebied.

Start op 15 november

We openen International Business Oce op maandag 15 november op feestelijke wijze. De opening begint om 14.30 uur en vindt plaats in de innovatiewerkplaats in Appingedam (Farmsumerweg 4-6). Tijdens de opening vertellen we meer over hoe we ondernemers kunnen helpen en kijken we graag hoe we samen kunnen doorontwikkelen.

Bent u erbij die 15de? Aanmelden kan via Lies Oldenhof, M.: 06 204 269 14

Graag tot dan!

 

Meer nieuws in deze categorie

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Als professional wil je in ontwikkeling blijven. Toch is het niet altijd makkelijk om de stap naar een opleiding écht te zetten. Een van de belemmeringen is de keuze van de juiste facilitaire opleiding. Een opleiding die goed past bij je werk, ervaring en interesses....

Lees meer
Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer gaat veel verder dan goed zorgen voor het gebouw waarin jij en je collega’s werken. Het is een afgeleide van de visie en de doelstellingen van je organisatie. Voor facilitair medewerkers is het de uitdaging om de belangen van de organisatie en medewerkers...

Lees meer