RIWAL brengt families omhoog om dierbaren te zien

7 mei 2020Service

Riwal Hoogwerkers, verhuur-en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, heeft machines aan verpleeghuizen geleverd, die gesloten waren voor bezoekers, zodat familiehun dierbaren kondenbezoeken.

Op 18 maart 2020, heeft de overheid besloten alle verpleeghuizen voor bezoekers te sluiten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als reactie hierop startte Riwal het project ‘zwaaien naar familie’. Met diverse hoogwerkers heeft Riwal meer dan 250mensen in twaalf verschillende verpleeghuizen in Nederland geholpen met het zien en praten met hun dierbaren op hoogte.

Om de bezoeken mogelijk te maken, gaat een medewerker van Riwal eerst naar de locatie om een risico-analyse uit te voeren, zodat tijdens het bezoek aan alle veiligheids- en coronamaatregelen voldaan kan worden. Een schaar- of telescoophoogwerker met een werkbak breder dan 2,5 meter zorgt ervoor dat een medewerker van Riwal, die de machine bedient, en de bezoeker de juiste voorgeschreven sociale afstand bewaren.

‘Het is een mooi voorbeeld van het in de praktijk brengen van maatschappelijke verantwoordelijkheid.We vinden het fijn dat we in deze tijd enige verlichting kunnen bieden en zijn door verschillende verzorgingstehuizen benaderd. We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen, maar alleen als het binnen de mogelijkheden past, waarbij we de veiligheid van alle betrokkenen kunnen garanderen.Dat is onze hoogste prioriteit’, zegt Glenn Verburg, Algemeen Directeur.

Meer nieuws in deze categorie

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Als professional wil je in ontwikkeling blijven. Toch is het niet altijd makkelijk om de stap naar een opleiding écht te zetten. Een van de belemmeringen is de keuze van de juiste facilitaire opleiding. Een opleiding die goed past bij je werk, ervaring en interesses....

Lees meer
Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer gaat veel verder dan goed zorgen voor het gebouw waarin jij en je collega’s werken. Het is een afgeleide van de visie en de doelstellingen van je organisatie. Voor facilitair medewerkers is het de uitdaging om de belangen van de organisatie en medewerkers...

Lees meer