RIWAL Hoogwerkers halve marathon steunt Pink Ribbon

5 feb 2020Service

Op zaterdag 14 maart vindt de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon in Dordrecht plaats, die dit jaar in het teken staat van Pink Ribbon. Riwal Hoogwerkers (Riwal), verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers, verreikers en heftrucks, voert sinds vorig jaar campagne om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek van Pink Ribbon. Sportvereniging Fortius organiseert het hardloopevenement met hulp van Riwal en steunt dit goede doel graag.

In Pink Ribbon heeft Riwal een uitstekende maatschappelijke partner gevonden, die door financiering van projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten borstkanker ondersteunt. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex) borstkankerpatiënt. Op dit moment krijgt 1 op de 7 vrouwen in Nederland borstkanker. In 2018 waren er ruim 17.300 diagnoses. De overlevingskansen zijn goed, maar toch overlijden er jaarlijks meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Maarten Vogelenzang, voorzitter van het organisatieteam van Fortius: “Een hardloopevenement biedt altijd een unieke kans om deelnemers een vrijwillige bijdrage te laten doneren aan een goed doel. Helaas maken velen van ons deze ziekte van dichtbij mee, ook binnen onze sportvereniging en bij familie en vrienden. Wij ondersteunen de Pink Ribbon campagne van Riwal van harte.”

Veelzijdig programma met bedrijvenloop

Fortius en Riwal pakken dit jaar opnieuw uit met een veelzijdig hardloopprogramma. Naast de halve marathon zijn er afstanden van 5 en 10 km en jeugdlopen. Nieuw is een bedrijvenloop waarbij bedrijven met elkaar de strijd aan kunnen gaan voor een prestigieuze wisselbokaal op de 5 of 10 km.

Voor iedereen, zowel jeugd als volwassenen is aan de finish een medaille beschikbaar.

Voor de Pink Ribbon campagne zal de helft van het inschrijfgeld voor de bedrijvenloop gedoneerd worden aan het goede doel. Individuele lopers kunnen zelf bij voorinschrijving een bedrag naar keuze doneren.

Inschrijven en informatieDe Riwal Hoogwerkers Halve Marathon is onderdeel van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit met lopen in Dordrecht en de Alblasserwaard.Op www.riwalhalvemarathon.nl is alle informatie over inschrijven, het programma en faciliteiten te vinden. Deelnemers voor de bedrijvenloop kunnen zich tot 29 februari 2020 direct inschrijven via www.riwal.nl/bedrijvenloop.

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer