Toxic: Nieuwe bindende Europese grenswaarden bij bescherming tegen de risico’s van werken met kankerverwekkende stoffen

9 jan 2020Service

Op 17 januari 2020 treden in de lidstaten van de EU nieuwe bindende Europese grenswaarden voor het werken met kankerverwekkende stoffen in werking. Deze grenswaarden geven de maximale concentraties voor kankerverwekkende stoffen in de lucht op de werkplek aan en moeten werknemers in heel Europa beter beschermen tegen de risico’s van blootstelling aan kankerverwekkende stoffen.

Tot nu toe was er geen minimum beschermingsniveau doordat lidstaten voor belangrijke kankerverwekkende stoffen verschillende (en soms geen) nationale grenswaarden hadden. De nieuwe bindende grenswaarden zorgen voor een Europees minimum beschermingsniveau en een meer gelijk Europees speelveld. Iets waar Nederland zich tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap in 2016 sterk voor gemaakt heeft.

Lees meer via deze link.

 

 

Toxic Chemiekaarten® 2020, 229 kaarten bijgewerkt

De Toxic Chemiekaarten® zijn geüpdatet. U weet hierdoor zeker dat u bij calamiteiten weer beschikt over de juiste actuele stof- en veiligheidsinformatie. Chemiekaarten® bewijst al ruim 30 jaar haar autoriteit op dit gebied.

Ook geïnteresseerd in de 2020 editie of de online versie? Lees meer.

Meer nieuws in deze categorie

De Mark TANNER MBA vernieuwd!

De Mark TANNER MBA vernieuwd!

EC ventilator – Hogere vermogens – In prijs verlaagd – Uit voorraad leverbaar De Mark Tanner MBA is vernieuwd! Deze fraai uitziende hangende watergevoede luchtverwarmer is nu standaard voorzien van een traploos regelbare EC-axiaalventilator. De vernieuwde units zijn...

Lees meer
EBG Kenniscafé 23 september

EBG Kenniscafé 23 september

EBG Kenniscafé 23 september Wil je als ondernemer ontdekken waar er meer kansen liggen voor je bedrijf? Kom dan op 23 september naar de workshop Business Model Canvas in Garnwerd. Kijk voor meer info en aanmelden op deze site. Fotografie-reizen.nl uit Delfzijl wint...

Lees meer