Toxic: Nieuwe bindende Europese grenswaarden bij bescherming tegen de risico’s van werken met kankerverwekkende stoffen

9 jan 2020Service

Op 17 januari 2020 treden in de lidstaten van de EU nieuwe bindende Europese grenswaarden voor het werken met kankerverwekkende stoffen in werking. Deze grenswaarden geven de maximale concentraties voor kankerverwekkende stoffen in de lucht op de werkplek aan en moeten werknemers in heel Europa beter beschermen tegen de risico’s van blootstelling aan kankerverwekkende stoffen.

Tot nu toe was er geen minimum beschermingsniveau doordat lidstaten voor belangrijke kankerverwekkende stoffen verschillende (en soms geen) nationale grenswaarden hadden. De nieuwe bindende grenswaarden zorgen voor een Europees minimum beschermingsniveau en een meer gelijk Europees speelveld. Iets waar Nederland zich tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap in 2016 sterk voor gemaakt heeft.

Lees meer via deze link.

 

 

Toxic Chemiekaarten® 2020, 229 kaarten bijgewerkt

De Toxic Chemiekaarten® zijn geüpdatet. U weet hierdoor zeker dat u bij calamiteiten weer beschikt over de juiste actuele stof- en veiligheidsinformatie. Chemiekaarten® bewijst al ruim 30 jaar haar autoriteit op dit gebied.

Ook geïnteresseerd in de 2020 editie of de online versie? Lees meer.

Meer nieuws in deze categorie

Eemsdelta 2020 gerechten in Het Lokaal

Eemsdelta 2020 gerechten in Het Lokaal

Aard “verschuiving” in Grand café Het Lokaal. Naast gezellige kroegfunctie is de horecagelegenheid verandert in ook een volwaardig restaurant. Damster Teun en Delfzielster Patrick zijn de nieuwe chefs die bezoekers in Het Lokaal dagelijks helpen een aantrekkelijke...

Lees meer
De Drait Yachting: nieuwsbrief

De Drait Yachting: nieuwsbrief

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor alle mooie en creatieve foto's die wij ook dit jaar weer volop hebben ontvangen. Het kiezen van een winnaar was niet gemakkelijk, maar wij willen de drie winnaars graag feliciteren met de gewonnen waardebon. De foto's van de...

Lees meer