Miljoenen voor aardbevingsbestendige dijk Eemshaven-Delfzijl

18 apr 2017Nieuws

De dijk tussen de Eemshaven en Delfzijl wordt aardbevingsbestendig gemaakt. De NAM betaalt de kosten, ongeveer 3,8 miljoen euro.

Sensoren

Het waterschap Noorderzijlvest heeft een aannemer brengt opdracht gegeven om op een aantal plekken in en bij de 12 kilometer lange dijk geotextiel, kleidepots en sensoren aan te brengen.

De toestand van de dijk is trouwens beter bestand tegen aardbevingen dan werd verondersteld. dat is gebleken uit nader onderzoek door deskundigen uit de Verenigde Staten, Japan, Turkije en Nederland.

Damwanden niet nodig

De zandlagen onder de dijk zijn vermengd met klei. Het gevaar dat de zandlagen na een aardbeving verweken en de dijk inzakt, is daardoor veel kleiner. Vergaande maatregelen, zoals het aanbrengen van damwanden, zijn dus gelukkig niet nodig.

De NAM trek de knip overigens ook voor het bevingsbestendig maken van het treinspoor tussen Roodeschool en de Eemshaven. Het gaat om 62.000 euro.

bron: dvhn.nl

Meer nieuws in deze categorie

Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer

Subsidie voor EWE-project Eemhydrogen

Marinus Tabak, COO RWE Generation, postte zojuist het volgende op LinkedIn: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws...

Lees meer